Voorbeschouwing Black Boys 1 – Oldeboorn 1

Lang leek Black Boys afgelopen zondag op weg naar de tweede driepunter van het seizoen, maar evenals een week eerder tegen Read Swart sloeg het noodlot in de slotfase van de wedstrijd toe en moesten de “All Blacks” tegen Mildam genoegen nemen met een gelijkspel. Daardoor werd het conto van de Snitsers minder gevuld en met die punten op zak had Black Boys in ieder geval een klein gaatje met de onderste regionen geslagen.

Dat dit beide keren in de slotfase van de wedstrijd gebeurde, geeft te denken en doet de vraag opborrelen, of het organisatorisch en conditioneel wel goed zit bij de selectie van trainer Ate Breeuwsma, die voor beide duels niet meer dan een man of dertien zag instappen. Afgaande op de ontwikkelingen in beide hiervoor genoemde wedstrijden, neigt men er naar die vraag met een volmondig “neen” te beantwoorden, te meer omdat in het geruchtencircuit wordt gefluisterd, dat het trainingsbezoek niet bepaald tot de meest intensieve van West Europa behoort.. Niettemin gaat het na een weinig overtuigende bekercampagne en dito competitiestart voetballend steeds een tandje beter en op de website van Read Swart viel vorige week zelfs te lezen, dat Black Boys in de eerste helft “by far” de betere ploeg was. Dat geeft de burger moed en die moed zal de ploeg komende zondag heel goed kunnen gebruiken.

Want dan komt met Oldeboorn niet alleen de mede-koploper naar het Schuttersveld, maar ook een ploeg, die gerust als een “Angstgegner’ van de Zwartjes kan worden bestempeld. in de recente historie slaagde Black Boys er alleen in het seizoen 2013-2014 in om in competitieverband van de ploeg van trainer Piet de Winter te winnen. De drie overige onderlinge duels gingen allemaal en ook nog eens vrij kansloos verloren. De ploeg uit het dorp van de gondelvaart zal daardoor en uiteraard vanwege de voortvarende competitiestart met veel vertrouwen naar Sneek afreizen. Met die competitiestart sluiten de prestaties eigenlijk naadloos aan bij die van vorig seizoen, toen Oldeboorn als derde eindigde en een periodetitel won.

Het winnen van een dergelijke troostprijs is op de zwarte kant van het Schuttersveld voorlopig niet aan de orde want dan moet de “Equipo Negro” eerst nog een paar stapjes zetten. Zo;n stapje zou echter winst op Oldeboorn kunnen zijn. Daarvoor moet men in de eerste plaats het niveau uit de wedstrijden tegen Read Swart en Mildam zien te benaderen en in de tweede plaats dat niveau de volle negentig minuten zien vol te houden. Als Black Boys daar in slaagt, dan is een overwinning op de mede-koploper bepaald geen utopie. Bovendien zouden “the Boys” dan het etiket van “Angstgegner” dat Oldeboorn met zich meedraagt, toch ook een beetje doen verbleken: