Voorbeschouwing Black Boys 1 – Old Forward 1

Een ruime voldoende kan aan de prestaties van Black Boys worden toegekend, want voor het tweede seizoen op rij doen de Zwartjes bovenin mee. Al gebiedt de eerlijkheid om te vermelden, dat de ploeg van trainer Jappie Booij toch iets minder scherp oogt, dan in het vorige seizoen.

Dat alles belet de “All Blacks” niet om komende zondag de eerste competitiehelft af te sluiten met een ware happening, waarin de club rondom de wedstrijd van het eerste elftal tegen Old Forward tal van activiteiten organiseert. Bij de Winterafsluiting 2015 met o.a. een wedstrijd van de G-voetballers van de club, de penaltybokaal voor E- en F-pupillen en een feestelijke bijeenkomst met muzikale omlijsting van Ma Baker (bekend van Boney M) presenteert de club zich in de meest brede zin van het woord aan het grote publiek.

Hoofdmoot blijft echter het duel in de dertiende speelronde tegen Old Forward De club uit Wilhelminaoord doet het als promovendus prima en is de nummer vier van de ranglijst. In de tot nu toe gespeelde duels behaalde Old Forward, dat met Jacob Room een absolute topschutter (al 15 treffers) in huis heeft, welgeteld maar één schamel puntje minder dan de “All Blacks”. De wedstrijd van komende zondag mag dan ook gerust de topper van de dag worden genoemd en in het kader van het eerder genoemde evenement is dat een welkome bijkomstigheid.

De belangen zijn zondag bovendien redelijk groot. Het duel. staat immers in het teken van aan- of afhaken, waarbij de winnaar redelijk in het spoor blijft van koploper Warga, die de laatste weken hier en daar ook wat punten morst, en de verliezer vooralsnog genoegen moet nemen met niet meer dan een bijrol.. Het is te hopen, dat de mannen van trainer Jappie Booij daarvan doordrongen zijn, want een overwinning zou niet alleen een mooie kers op de Winterafsluitingtaart zijn, maar betekent ook dat Black Boys voorlopig het achterlicht van Warga in het zicht houdt.

Maar om dat te bereiken mogen de gedachten van de “seleção” in de komende dagen niet te veel afdwalen naar al het moois, dat er zondag op Het Schuttersveld staat te gebeuren, maar zal de focus eerst vol op het duel met Old Forward gericht moeten zijn. Als de “Equipo Negro” dat voor elkaar krijgt en bovendien de organisatie en meergenoemde topschutter niet uit het oog verliest, dan moet het mogelijk zijn om zondag de drie punten in Sneek te houden. En dan zal op zeker het bier na afloop nog beter smaken en zal Ma Baker nog zuiverder klinken.