Voorbeschouwing Black Boys 1 – Nieuweschoot 1

Wanneer men in uitwedstrijden drie keer het net laat trillen, dan is dat meestal goed voor punten. Echter niet bij Black Boys, want evenals tegen FFS waren de drie treffers tegen RKO niet genoeg voor de zege. Zowel de ploeg uit Vegelinsoord als die uit Rutten wisten namelijk de Black Boys-defensie vier keer te verrassen en dat betekende “against all odds” een puntloze terugreis voor de Zwartjes.

Wel leert die productie ons, dat de “All Blacks” offensief blijkbaar niet voor de meeste ploegen in de vierde klasse A hoeven onder te doen, maar dat het verdedigend bij de “Equipo Negro” niet altijd goed in elkaar steekt. En de defensie is toch meestal het belangrijkste fundament, waarbij het succes begint. Black Boys zal verdedigend dan ook snel orde op zaken moeten stellen, om te beginnen komende zondag tegen Nieuweschoot.

Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dat bleek twee seizoen geleden, toen drie treffers ook niet genoeg waren voor de winst. Bovendien komt Nieuweschoot met een goed gevoel naar Sneek, want afgelopen zondag schoot de ploeg uit Heerenveen, die op een enkel uitstapje naar de derde klasse na al jaren in de vierde niveau acteert, in de eerste helft tegen Irnsum met scherp. Die productie was vier treffers groot en was uiteindelijk genoeg voor de vierde overwinning van dit seizoen. Tegenover die vier zeges staan vijf nederlagen en dat tussenrapport is voorlopig goed voor een “safe spot” in de middenmoot, Maar voor het verschil met Black Boys is geen verrekijker nodig. Dat is met vier punten nog altijd te overzien en de Snekers kunnen bij een overwinning Nieuweschoot in het nekvel grijpen of om een andere term te gebruiken; bij de ploeg van trainer Jenno Kootstra op de bagagedrager springen.

Maar dan moeten Lars Niemarkt en zijn defensieve kompanen eerst en vooral Nick ten Hoeve, en Salim Yalcin, gezamenlijk verantwoordelijk voor meer dan de helft van de goals van Nijskoat, zien lam te leggen. Wanneer dat gebeurt en de offensieve dadendrang is net zo groot als in de hiervoor genoemde wedstrijden tegen FFS en RKO, dan moeten de mannen van interim-trainer Jan Willem Stoelwinder de greep in het nekvel of zo u wilt de sprong op de bagagedrager kunnen uitvoeren., Die sprong zal alsdan door Hans van Zetten niet becommentarieert worden en evenmin zal een jury daarvoor punten toekennen, maar als die goed wordt uitgevoerd, dan zal alles en iedereen bij de zwarte versie van “the Boys” maar wat graag de maximale score van drie punten bijschrijven.