Voorbeschouwing Black Boys 1 – Irnsum 1

De laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft leverde Black Boys net geen zevenklapper op. Het voetbal was in die pot van een uitstekend niveau, dat deed denken aan de oefencampagne en de bekerwedstrijden in augustus van het vorig jaar en aan de eerste competitiewedstrijd tegen Irnsum. Ook in die wedstrijd waren de Zwartjes heer en meester en was de 0-2 eindstand uiteindelijk slechts een magere afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen.

In die wedstrijd was er tussen Irnsum en Black Boys een wereld van verschil, zoals er nu qua positionering op de ranglijst ook een kloof tussen de Jirnsummers en Black Boys gaapt, De “All Blacks: staan immers fraai derde en de gasten uit Inrsum zijn  voorlaatste. Die positie is duidelijk lager dan die die ploeg in voorgaande seizoenen innam, want toen waren de oranjehemden steevast een middenmoter.

Wat de oorzaak is, blijft vooralsnog gissen, want anders had men op sportpark De Bining het lek allang boven gehad. De achilleshiel bij de ploeg van trainer Farid Grine lijkt dit seizoen vooral in de achterste linie te zitten. Samen met hekkensluiter De Blesse incasseerde Irnsum de meeste tegentreffers in de vierde klasse A, maar aan de andere kant houdt de offensieve dadendrang met drieëntwintig treffers in dertien duels nu ook niet bepaald over.

Dat tussenrapport betekent niet, dat de “Equipo Negro” het zondag op 90 procent afkan. Integendeel, Black Boys zal het niveau van de laatste thuiswedstrijd tegen Old Forward en dat uit de heenwedstrijd tegen Irnsum moeten benaderen om zondag als winnaar van de mat te stappen. Slaagt men daar niet in en valt men terug, dan kan het ook zondag tegen de nummer voorlaatst zo maar zo’n middag worden, die Black Boys in de eerste competitiehelft net iets te veel had en waarop het gewenste resultaat uiteindelijk tegenviel  Slaagt “entrenador” Jappie Booij er echter in om zijn manschappen op scherp te krijgen, dan behoort een eerste stap naar een mooie tweede seizoenshelft zeker tot de mogelijkheden.