Voorbeschouwing Black Boys 1 – Irnsum 1

Twee weken geleden had Black Boys nog uitzicht op de koppositie, maar door twee opeenvolgende nederlagen waarvan die tegen Read Swart toch dicht in de buurt van een wanprestatie kwam, is de situatie op de zwarte kant van het Schuttersveld drastisch gewijzigd. De top van de ranglijst is inmiddels aardig uit zicht verdwenen. Die top komt overigens komende zondag naar het hoge noorden van Sneek, want dan staat de confrontatie met koploper Irnsum op de rol.

Bij Irnsum dat vorig seizoen in de vierde klasse A nog onder de Zwartjes eindigde, lijkt sprake van een revival. Het begin was met een nederlaag tegen ONB nog niet echt overtuigend, maar in de volgende vier speelronden stapte de ploeg van trainer Eric Folio als winnaar van het veld. Dat gebeurde alle keren ook nog eens met duidelijke cijfers en derhalve mag de koppositie op dit moment terecht worden genoemd. Die positie danken de oranjehemden niet in de laatste plaats aan de boomlange Julius Hoekstra die dit seizoen al weer negen keer wist te scoren en daarmee tweederde van de productie van de Irnsummers voor zijn rekening nam.

Over productie gesproken. Vorig seizoen scoorden Irnsum en Black Boys die elkaar in de voorbij jaren redelijk in evenwicht hielden, er tegen elkaar ook lustig op los. In de openingswedstrijd van het seizoen wonnen Folio’s mannen met 5-1 en in de return, toen Black Boys op een doordeweekse dag met 4-3 zegevierde, viel zelfs nog een doelpuntje meer te noteren. Over productie gesproken. In die wedstrijd kwamen alle Sneker treffers op naam van Josue Molina Perez. Met plezier wordt bij Black Boys aan de stamtafel dan ook nog wel gemijmerd over de kwaliteiten van de inmiddels vertrokken Spanjaard en vooral over zijn gedrevenheid.

Of diezelfde gedrevenheid afgelopen zondag ontbrak, is een vraag die niet beantwoord kan worden. Het feit dat de formatie van trainer Ed Laagland in de Knipe een ongenadig pak rammel kreeg (8-1), doet dat echter wel vermoeden. In ieder geval schreeuwt dat om een rectificatie. In dat kader komt een ontmoeting met het in een flow verkerende Irnsum misschien niet helemaal gelegen, maar de mannen met de witte V op de borst zullen de rug moeten rechten. De tanks met gezonde gedrevenheid zullen dan ook tot aan de afsluitingsdop gevuld moeten worden. Slaagt de “Equipo Negro” daarin, dan hoeft de klus tegen het veel en gemakkelijk scorende Irnsum beslist niet een karwei te zijn, waarvoor je bij de uitvoering de handleiding van de Gamma tig keer moet raadplegen.