Voorbeschouwing Black Boys 1 – Irnsum 1

Het was een mooie week voor Black Boys, want met twee overwinningen op rij passeerden de “All Blacks” op basis van het aantal gespeelde wedstrijden zowel RKO als Nieuweschoot op de ranglijst en liet de hoofdmacht de gevarenzone achter zich. Die is echter nog altijd akelig dichtbij en datzelfde geldt in iets mindere mate voor Irnsum, dat vanavond het Sportcentrum Schuttersveld met een bezoek vereert.

​Door wisselende resultaten slaagden de “Jirnsummers” er niet in om de overstap naar de bovenste helft van de middenmoot te maken en met 26 punten uit 21 wedstrijden is de formatie van trainer Eric Folio nog allerminst zorgenvrij. Het verschil met de plek, die een verlenging van de competitie inhoudt, bedraagt maar twee punten. Die plek wordt momenteel op doelsaldo ingenomen door RKO. De polderbewoners hebben echter evenveel punten als Nieuweschoot (10) en Black Boys (9). Die situatie maakt de confrontatie met de “Men in Black” tot één, die niet van belang ontbloot is. Immers bij winst slaan de oranjehemden een gaatje van vijf punten en dat biedt voor de laatste serie van vier wedstrijden toch iets meer lucht. Bij verlies is dat echter anders. Dan wordt men in de stand door Black Boys ingehaald en gaat Inrsum naar verwachting nog spannende weken tegemoet.

Black Boys deed zoals hiervoor al werd vermeld, de afgelopen weken goede zaken en vond door de zege’s op FFS en Aengwirden de aansluiting met Irnsum. Bij een derde overwinning op rij gaat men, zoals gezegd, Irnsum op de ranglijst voorbij. Die overwinning is gelet op het resterende programma, waarbij Black Boys naast de concurrenten “Nijskoat” en VWC ook de nummers één en twee van de ranglijst nog treft, eigenlijk bittere noodzaak, te meer omdat de Zwartjes bij een nederlaag (een deel van) het gewonnen terrein moeten prijsgeven. Maar een zege tegen Irnsum is niet een kwestie van appeltje en om in de Paassferen te blijven, eitje. Dat bleek eerder dit seizoen, toen de heenwedstrijd in Irnsum’s voordeel eindigde en ook vorig seizoen, toen de “Men in Black” door een paar snel uitgevoerde counters op eigen terrein met 2-1 de bietenburg opgingen. De ploeg van trainer Ed Laagland is dan ook gewaarschuwd en zal er voor moeten waken, dat men niet opnieuw in het oranje mes loopt. Heeft men de organisatie echter op orde en is men in defensief opzicht voldoende waakzaam, dan moet Black Boys in staat worden geacht om de noodzakelijke stap te zetten. Bovendien gaat men bij een zege met een goed gevoel richting zondag, wanneer in Heerenveen de confrontatie met concurrent Nieuweschoot wacht.