Voorbeschouwing Black Boys 1 – Irnsum 1

Black Boys scoorde afgelopen zondag in het oefenduel met ODV Wijnjewoude drie keer en die productie was gelijk aan die in de openingswedstrijd van het seizoen in Irnsum. Toch was die “doelpuntenregen” toen niet genoeg om één of meerdere punten mee naar huis te nemen. De opponent scoorde er meer en dat zou Black Boys later in het seizoen nog een aantal malen overkomen, zoals in Rutten, waar een 3-1 voorsprong werd verspeeld en RKO uiteindelijk toch nog als winnaar het speelveld verliet.

Met iets meer gogme hadden er achter de naam van de “All Blacks” dan ook best een paar punten meer kunnen staan. Nu zijn dat er bij het ingaan van de tweede seizoenshelft veertien en dat zullen er meer moeten worden, wil Black Boys niet in de tombola van de nacompetitie terecht komen. Daarvoor heeft de ploeg nog dertien wedstrijden en de eerste van die serie brengt de “All Blacks” tegen Irnsum in het strijdperk.

Irnsum is met zestien uit dertien overigens ook nog niet bepaald zonder zorgen en als de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Aengwirden niet in een overwinning was geëindigd, dan hadden de oranjehemden zelfs een punt minder dan Black Boys gehad. De ploeg van trainer Eric Folio teert vooral op de ervaring van de 41-jarige Cor Dijkstra en op de snelheid van de boomlange Julius Huistra en beschikt verder met Johannes van der Meulen en Frank Vermeulen over spelers, die het net gemakkelijk weten te vinden. Door de bank genomen ontloopt de kracht van Irnsum die van de Zwartjes echter niet zo heel erg veel. De ene keer was Irnsum iets beter c.q. effectiever en de andere keer Black Boys, maar meestal waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Alleen twee seizoenen terug, was de “Equipo Negro” in de thuiswedstrijd duidelijk een maatje te groot.

Dat laatste zou de ploeg komende zondag maar wat graag weer zijn. Hoewel in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden, zijn de voortekenen daarop bepaald niet ongunstig. Immers de laatste drie thuiswedstrijden voor de winterstop stapte Black Boys steeds als winnaar van de Schutterveldse pitch en als de squadra van “captain” Lars Niemarkt die lijn weer weet op te pakken, dan behoort een vierde thuiszege op rij zeker tot de mogelijkheden. En met een overwinning achterhaalt Black Boys niet alleen Irnsum, maar komt ook de ontsnapping aan de hiervoor genoemde tombola een stukje dichterbij.