Voorbeschouwing Black Boys 1 – Irnsum 1

Black Boys beleefde afgelopen zondag voor rust een aardbeving met de kracht van vijf op de schaal van Richter en werd na de thee nog eens met twee naschokken geconfronteerd. De formatie van Jappie Booij liep in Bolsward tegen de lokale SC tegen het grootste verlies sinds de rentree in de vierde klasse aan en de scheidende trainer heeft naar verluidt deze week in alle bouwmarkten alle lijm opgekocht om de scherven weer aan elkaar te plakken. Voor dat laatste heeft hij exact een week de tijd, want komende zondag wacht het inhaalduel tegen Irnsum.

De ploeg van trainer Farid Grine kwam beduidend beter uit de winterslaap dan de :All Blacks”, want het thuisduel met Old Forward werd met 3-1 gewonnen. Irnsum staat desalniettemin nog altijd voorlaatste met vijftien punten uit veertien duels, maar kreeg door die zege wel het rijtje van boven hen staande ploegen in het vizier. Die eerste stap op weg naar de middenmoot, waarin Irnsum de afgelopen seizoenen steevast terug te vinden was, zullen de oranjehemden komende zondag ongetwijfeld graag willen vervolgen. En gelet op de herstart van de  “Equipo Negro” zal men zich zonder meer kansen toedichten. Die kansen had men overigens in de heenwedstrijd in het geheel niet, Toen was Black Boys heer en meester en was de 0-2 einduitslag uiteindelijk slechts een magere afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen.

Black Boys begon bij de herstart van de competitie zoals gezegd, ronduit slecht. De ploeg, die in de laatste wedstrijd voor het kerstreces misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen afleverde, was op sportpark Het Bolwerk ruim negentig minuten lang geen schim van zichzelf. Hoe dat kon? Wie het weet, mag het zeggen, maar laten we het er maar op houden, dat het gewoon “just one of those days” was. Dat neemt niet weg, dat een en ander om eerherstel schreeuwt. Maar dan zullen de neuzen van aanvoerder  Lars Niemarkt en de zijnen wel dezelfde kant op moeten wijzen en zal om maar eens een kreet uit het trainersjargon van stal te halen, de linkerhand moeten weten, wat de rechter gaat doen c.q. doet. Alleen dan kan Black Boys tegen de “Jirnsummers” het geschonden blazoen oppoetsen. En dat zal nodig zijn, wil de ploeg dit seizoen in de vierde klasse A in de rest van het seizoen nog iets meer dan een anonieme rol vervullen