Voorbeschouwing Black Boys 1 – GAVC 1(beker)

Het uitgangspunt is eenvoudig, Black Boys moet zondag minimaal gelijk spelen en dan is de tweede kwalificatie op rij voor de KO-fase van het bekertoernooi een feit, Dat vertrekpunt danken de “All Blacks” aan de overwinningen op resp. Fc. Harlingen en SV THOR, waardoor Black Boys met zes punten en als nummer één de laatste wedstrijd tegen GAVC ingaat.

De ploeg uit Grou, die op basis van zijn status als tweedeklasser als favoriet mocht worden aangemerkt, liet gisteravond in het duel in en tegen Harlingen een steekje vallen en kwam in de havenstad niet verder dan 2-2. Daardoor heeft GAVC twee punten minder dan de Snekers en zullen zij zondag met een overwinning van het veld moeten stappen om door te gaan.

Die uitslagen leveren voor de wedstrijd van zondag niet alleen een overzichtelijke uitgangspositie op, maar vormen wellicht ook de basis voor een echt en zinderend bekerduel, waarin GAVC hoe dan ook zal moeten komen en waarin Black Boys ruimte zal krijgen om toe te slaan.

Wanneer de ploeg van trainer Jappie Booij die ruimte effectief benut, dan is de kwalificatie voor de KO-fase zeker geen utopie en plaatsing zou in de zware poule een prestatie van formaat en een torenhoge verrassing zijn. Alhoewel verrassing. Ook vorig seizoen liet Black Boys zien, dat men zich in het bekertoernooi als een vis in het water voelt, want toen reikte de ploeg tot de tweede ronde en dat was toen ook veel meer dan normaliter van een vierdeklasser mocht worden verwacht. En ook in de tot nu toe gespeelde bekerduels overtrof de “equipo negro” de verwachtingen door het hoger gekwalificeerde Fc. Harlingen met 2-1 te kloppen en door een overduidelijke 6-0 zege op SV THOR.