Voorbeschouwing Black Boys 1 – FC Kraggenburg 1

Black Boys behaalde afgelopen zondag in Steenwijkerwold een zwaar bevochten punt. Marc Bosma was de architect van de gelijkmaker van Erwin de Vries en dat was naar later bleek, goed genoeg voor een halve oogst. Met dat punt bleef de marge tot de plekken, die de ploeg tot herkansing veroordelen, weliswaar in takt, maar die marge is onveranderd maar één punt groot en derhalve niet dikker dan. pak ‘m beet de wedstrijdposter.

Die geeft overigens aan, dat de G-voetballers komende zondag een voorwedstrijd spelen. Dat duel begint om 12.00 uur, waarna de hoofdmacht twee uurtjes later tegen FC Kraggenburg aan de aftrapt verschijnt. De ploeg uit de Noordoostpolder die dit seizoen in de vierde klasse debuteerde, degradeerde afgelopen zondag na een 3-0 nederlaag bij Irnsum naar de vijfde klasse en werd daarmee de metgezel van De Blesse, dat al eerder een stap terug moest doen. Rechtstreekse degradatie is voor de andere ploegen, waaronder Black Boys dan ook geen issue meer, Maar dat ligt anders, waneer het gaat om de duels om lijfsbehoud. Daarvoor komen met nog twee speelronden in het verschiet nog steeds een stuk of zeven ploegen in aanmerking en Black Boys behoort, zoals uit het vorenstaande kon worden geconcludeerd, ook nog steeds tot dat illustere rijtje.

De prestatiecurve van de “All Blacks” met slechts drie punten uit zeven wedstrijden zal de koersen op Wall Street niet echt doen stijgen en sombere analytici zouden op basis van die curve zo maar een crash kunnen voorspellen. Die hoeft er echter niet te komen, want de resterende wedstrijden bieden mogelijkheden om de koers van het aandeel in de vierde klasse A aan het eind van het beursjaar toch nog op te krikken. Naast het al gedegradeerde FC Kraggenburg wacht immers op de laatste speeldag De Blesse, dat er ook al niet in slaagde om de koersval af te wenden. Wanneer Black Boys erin slaagt om die beide duels te winnen, dan is het dividend in de vorm van een langer verblijf in de vierde klasse op zeker zeker gesteld en dat zou gelet op de problemen, waarmee de Zwartjes in dit seizoen kampten, al met al toch een prima prestatie zijn..

Maar voor het zover is, moet er dus wel twee keer gewonnen worden. Daarvoor dient de formatie van trainer Jappie Booij zondag dus eerst met FC Kraggenburg af te rekenen. Dat zal gelet op de huidige vorm van de “Equipo Negro” echter nog een hele kluif worden. Dat bleek ook al in de heenwedstrijd, toen beide ploegen elkaar qua stand in evenwicht hielden, maar FC Kraggenburg volgens onze correspondent aan het langste eind zou hebben getrokken, indien de wedstrijd ook maar iets langer zou hebben geduurd. Black Boys wankelde toen, maar wist verdere averij te voorkomen. Wanneer Black Boys echter dezelfde weerbaarheid toont als in de recente duels tegen Old Forward en Steenwijkerwold, toen de ploeg beide keren een achterstand toegedaan wist te maken, dan is de uitkering van het dividend naar alle waarschijnlijkheid nabij.