Voorbeschouwing Black Boys 1 – FC Harlingen 1

Black Boys, dat vorig seizoen de poulefase van de districtsbeker noord overleefde en uiteindelijk tot de tweede ronde van de KO-fase reikte waarin de ploeg eervol door eersteklasser Emmen werd uitgeschakeld, lootte met tweedeklasser GAVC, derdeklasser Fc. Harlingen en THOR een aantal pittige tegenstanders.

Het zal voor de “All Blacks” dan ook een heel karwei worden om de prestatie van het vorig seizoen te herhalen, maar je weet nooit, hoe een zwart-witte koe een haas vangt om maar eens een oud Hollands gezegde van stal te halen.

Die haas heet komende zondag Fc. Harlingen. De club die in 2014 ontstond uit een fusie tussen v.v. Harlingen en Robur, “debuteerde” het afgelopen seizoen in de derde klasse en deed dat meer dan verdienstelijk. Een vijfde plaats met 42 punten uit 26 wedstrijden was het respectabele eindresultaat van de :ouwe seunen”, zij het op een straatlengte van de in dat seizoen toch wel ongenaakbare koplopers Lemmer en De Trije Doarpen (DTD).

Black Boys draaide het hele seizoen mee in de top van de vierde klasse en miste op een haar na de promotie naar de klasse, waarin Lemmer kampioen werd en Fc. Harlingen acteert Het treffen met de ploeg uit de Friese havenstad is voor de Zwartjes dan ook een mooie graadmeter om te zien, of men net als in de oefenwedstrijden tegen Sc. Franeker en v.v. Lemmer het niveau van de ploegen uit de hogere klasse ook in een duel om “het eggie” kan bijbenen. En als dat het geval is, dan is wellicht een herhaling van de prestatie van vorig seizoen mogelijk. In ieder geval houden de All Blacks daarmee hun status als cupfighter overeind, waarna dinsdag in Lippenhuizen tegen oude bekende en “angstgegner” THOR (vorig seizoen twee keer met 1-0 te sterk voor de Zwartjes) een belangrijke stap richting de volgende ronde kan worden gezet.