Voorbeschouwing Black Boys 1 – F.F.S. 1

Black Boys, waarbij inmiddels interim-trainer Ed Laagland voor het volgende seizoen is aangesteld, lijkt zich te kunnen voorbereiden op de nacompetitie om lijfsbehoud, tenzij de ploeg erin slaagt om in de resterende speelronden tenminste één van de boven hen staande ploegen (RKO, Nieuweschoot of Irnsum) te achterhalen. Het verschil met deze ploegen bedraagt vijf punten en Black Boys heeft dus minimaal twee speelronden nodig om dat gat te dichten. Voorwaarde is wel, dat de Zwartjes hun duels weten te winnen om te beginnen komende zondag tegen F.F.S.

​De ploeg uit Vegelingsoord is actueel de drager van de rode lantaarn in de vierde klasse. Daarmee lijkt F.F.S. bezig aan een vrije val, want vorig seizoen moest de ploeg afscheid nemen van de derde klasse en nu dreigt opnieuw degradatie. Het afscheid van de derde klasse kondigde zich eigenlijk al een seizoen eerder aan, maar toen wisten de wit-zwarten via de nacompetitie alsnog het vege lijf te redden. Dat gebeurde in een dubbele confrontatie met ….. Black Boys, waarbij de ploeg van toenmalig trainer Slobodan Zmiric al in de eerste wedstrijd continuering van het derdeklasserschap zeker stelde. Toen was F.F.S. tegen de “All Blacks” die destijds op een paar seconden na rechstreekse promotie misliepen en die vervolgens in het noodzakelijke toetje met Warga en SC Franeker er ook niet in slaagden om de opstap naar de derde klasse te maken, te sterk. Dat laatste was eerder dit seizoen ook in de heenwedstrijd het geval, toen F.F.S. tegen Black Boys de eerste seizoenszege bijschreef, iets wat de formatie van trainer Douwe de Val daarna nog maar één keer lukte.

De “Men in Black” gingen afgelopen zondag in Dronrijp de bietenbrug op. Op zich was dat niet verwonderlijk, want Black Boys uit is dit seizoen bepaald geen successtory. Slechts één schamel puntje werd er op vreemde bodem behaald. In thuiswedstrijden zijn de “All Blacks” daarentegen een degelijke middenmoter en die “Heimstarke” moet de mannen van “captain” Lars Niemarkt toch vertrouwen geven, dat een goed resultaat komende zondag tot de mogelijkheden behoort, zeker als de Zwartjes dezelfde bezieling aan de dag leggen als in de laatste thuiswedstrijd tegen Mildam. En een goed resultaat is, zoals hiervoor al werd vermeld, nodig om nog kans te maken om de vermaledijde nacompetitie te ontlopen.