Voorbeschouwing Black Boys 1 – Dronrijp 1

Goede tijden. slechte tijden. Een nieuwe aflevering van de langstlopende soap zou zo maar op het zwarte deel van het Schutterveld gedraaid kunnen worden, want na een aantal goede tijden lijken de slechte bij Black Boys aangebroken. De hoofdmacht kwakkelt eigenlijk als sinds de winterstop van vorig jaar. Tot dat moment speelden de Zwartjes anderhalf seizoen lang een vooraanstaande rol in de vierde klasse A en deed men in het debuutjaar zelfs een gooi naar de derde klasse. Die is inmiddels aardig uit zicht geraakt. Sterker nog, na het verlies tegen FFS behoort Black Boys met datzelfde FFS, Mildam, Aengwirden en VWC tot het groepje van vijf clubs, dat vooralsnog moet vrezen voor het behoud van de status van vierdeklasser.

​Alleen resultaten kunnen die vrees doen afnemen, maar die zijn niet om over naar het imaginaire clubhuis te schrijven. De zeven speelronden brachten tot nu toe maar vijf punten in de zwarte kassa. Bovendien moesten de “All Blacks: behoudens tegen Oosterlittens in de boven hen staande opponenten steeds hun meerdere erkennen en komende zondag is opnieuw een hoger gekwalificeerde club, te weten Dronrijp, de tegenstander. Daarmee staan de sterren niet gunstig voor de geplaagde “Equipo Negro” van interim-trainer Jan Willem Stoelwinder.

Dronrijp speelde aan het begin van dit decennium in de derde klasse, maar maakte na twee seizoenen op dat niveau een vrije val door om vervolgens in de vijfde klasse te eindigen. Daaruit knokte de ploeg van trainer Erik Katje zich vorig seizoen terug. Toen eisten de groen-witten n de vijfde klasse A de titel voor zich op en de rentree in de vierde klasse verloopt tot nu toe alleszins bevredigend. Met elf uit zeven is Dronrijp momenteel de nummer zes van de ranglijst en met die plek in het linkerrijtje zijn het dus goede tijden op sportpark Schatzenburg.

​Dat is momenteel, zoals hiervoor al werd vermeld, op het Schuttersveld dus anders. Maar dat betekent niet, dat het voor Black Boys zondag een kansloze missie is. In het seizoen 2014-2015 waren de “Men in Black” twee keer te sterk en een aantal jaren geleden hield Black Boys het in dat seizoen ongenaakbare Dronrijp thuis op 3-3. Het gaat misschien wat te ver om te stellen, dat Dronrijp een tegenstander is, die Black Boys wel ligt, maar die resultaten geven toch aan, dat de uitslag op voorhand zeker niet vast staat. Black Boys zal echter vooral defensief de zaak dicht moeten timmeren, want dat lijkt toch een beetje de achilleshiel van de Snekers. Wanneer dat gebeurt, nemen de kansen toe en zou het schokeffect best eens met enige vertraging in werking kunnen treden en …… je weet nooit, hoe een zwarte koe een Katje vangt om maar eens een variant op een oud spreekwoord uit de kast te halen. in ieder geval worden dan de opnamen voor de langstlopende soap voor tenminste een week uitgesteld.