Voorbeschouwing Black Boys 1 – De Blesse 1

Oldeboorn en Black Boys blijkt geen gelukkig huwelijk. Dat bleek twee seizoenen geleden ook al. De goede serie die de ploeg van trainer Jappie Booij eind oktober/begin november neerzette, stokte twee weken geleden opnieuw aan de Súdkant, toen Black Boys niet alleen de harde wind, maar ook de storm van de thuisclub niet kon weerstaan en na negentig minuten de eer aan de promovendus moest laten (4-2).. Gevolgen voor de stand op de ranglijst had die nederlaag toen niet, omdat alle andere wedstrijden in de vierde klasse A werden afgelast. Wel liep de achterstand op koploper Warga door die nederlaag virtueel op tot negen punten, tenminste als de Tabellenführer het inhaalduel in winst weet om te zetten.

Komende zondag moeten de “All Blacks” op zoek naar eerherstel en moet men proberen om het juiste spoor weer te vinden. Dat moet dan gebeuren tegen De Blesse en dat is momenteel de drager van de rode lantaarn in de vierde klasse A. De ploeg uit het gelijknamige dorp op de grens van Friesland en Overijssel opereerde jarenlang in de derde klasse, maar moest afgelopen seizoen een stapje terug doen, toen De Blesse met acht punten uit 26 duels stijf onderaan eindigde en de ploegen boven hen zelfs met een verrekijker niet meer in zicht had. Na die degradatie gaat het een niveau lager niet veel beter en met zes uit tien staat De Blesse laatste. Het heeft er dan ook veel weg van, dat de rood-witten bezig zijn aan een vrije val. De ploeg van trainer Peter Gjaltema is dan ook naarstig op zoek naar een parachute om die te breken en bij die zoektocht doet de ploeg zondag Het Schuttersveld aan.

​Gelet op de prestaties van De Blesse is de favorietenrol voor Black Boys onontkoombaar. Maar was de ploeg ook niet favoriet toen men de reis naar Oldeboorn aanvaardde. En dat liep zoals vermeld, niet zo goed af. Om een dergelijke rol waar te kunnen maken, is meer nodig dan alleen pronken met die status. Dan moet men gefocust zijn, moeten taken goed worden uitgevoerd en moet men arbeid willen verrichten. Als men dat op de rit heeft en men bovendien de nodige passie en strijd aan de dag kan leggen, kunnen de mannen van aanvoerder Lars Niemarkt de favorietenrol zondag ook daadwerkelijk verzilveren. En als men daarin niet slaagt, dan kan het zelfs tegen een laagvlieger als De Blesse wel eens een heel karwei worden om terug op het juiste spoor te geraken.