Voorbeschouwing Black Boys 1 – Blue Boys 1

Black Boys was afgelopen zondag geen partij voor Dronrijp en mocht doelman Sander de Vries danken, dat de zesde nederlaag op rij uiteindelijk qua uitslag meeviel. Dat neemt echter niet weg, dat de Zwartjes voorlaatste staan en dat de achterstand op de veilige plekken inmiddels vier punten bedraagt. Het is dan ook geen eufemisme, wanneer men over zwarte wolken boven het Schuttersveld spreekt en om die iets minder zwart te maken, heeft Black Boys nieuwe inspiratie en bovenal dringend een overwinning nodig. En het liefst komende zondag al, wanneer Blue Boys over het bruggetje nabij de stadsrondweg komt.

De club uit Nij Beets komt dit seizoen voor het eerst in vier A uit. Dat is het gevolg van het succesvolle jaar 2016-2017, waarin men met De Wâlden, Sint Jacob en Houtigehage lang om de titel streed en waarin men uiteindelijk na een tweestrijd met SC Balkbrug promotie wist te bewerkstelligen. Het optreden op het hogere niveau verloopt met tien uit zeven en een doelsaldo van vijftien voor en zestien tegen tot nu toe alleszins bevredigend. Van die tien punten werd overigens wel het leeuwendeel (negen) op De Blauwe Kamp behaald. Uit schreef de ploeg van trainer Sjouke Joppie de Bos alleen bij Oosterlittens een punt bij.

Met andere woorden, met Blue Boys komt niet meteen de ploeg met de sterkste uitbalans naar het sportpark aan de Thomas Zandstrastraat. Dat opent voor Black Boys wellicht mogelijkheden om de zwarte wolken te verdrijven. Dat is zoals hiervoor al werd vermeld, dringend gewenst, vooral ook omdat een aantal concurrenten komende zondag tegen elkaar speelt en een paar van hen op zeker punten zullen pakken. Met een zege houdt Black Boys die ploegen in ieder geval in het snotje. Bovendien nadert men Blue Boys dan tot op één punt, al moet daarbij wel worden vermeld, dat de blauwe naamgenoten nog twee wedstrijden tegoed hebben.

De laatste keer dat Black en Blue elkaar in officieel verband ontmoeten, ligt overigens al enige tijd achter ons. Dat was in het seizoen 2008-2009 en toen denderde Black als een “Rolling Stone” met 4-1 over Blue heen. Dat gebeurde overigens in het enige seizoen dat Black Boys-coryfee Nicky de Vries voor een andere club uitkwam en dat maakt, dat van de huidige selectie alleen doelman Sander de Vries de herinnering aan die wedstrijd nog zou kunnen oproepen. Wellicht weet de uitblinker van afgelopen zondag hoe dat destijds voelde en weet hij met dat gevoel zijn ploeggenoten komende zondag te inspireren om de negatieve spiraal een halt toe te roepen.