Voorbeschouwing Black Boys 1 – Blue Boys 1

Black Boys verkeerde dit seizoen lang in ademnood, maar sinds begin maart schreef de formatie van trainer Richard Venema op een gelijkspel tegen Read Swart en een zeperd bij kampioenskandidaat SV THOR na, louter overwinningen bij. Daardoor klommen de “All Blacks” langzaam maar zeker uit  het dal der tranen en met 25 uit 21 staan de Zwartjes momenteel met een wedstrijd minder op een tiende plaats. De witte zakdoekjes die op het Schuttersveld heel lang te zien waren, kunnen helemaal opgeborgen worden, wanneer men vanavond het inhaalduel tegen Blue Boys in winst weet om te zetten.

Blue Boys debuteert na een succesvolle toegift in het seizoen 2016-2017 deze jaargang in de vierde klasse A. Dat debuut verliep aanvankelijk alleszins redelijk, maar na de winter presteert de club uit Nij Beets toch minder. In de dertien wedstrijden in 2018 ging men tien keer onderuit en werd alleen van Dronrijp, Nieuweschoot en De Wâlden gewonnen. Die zeges werden overigens alle drie op eigen terrein behaald en dat geldt ook voor een groot deel van de punten die Blue Boys daarnaast bijeen sprokkelde. Op andermans bodem remiseerde de ploeg van trainer Sjouke Joppie de Bos alleen bij Oosterlittens en bij Nieuweschoot en werd tot nu toe niet één keer het zoet der overwinning geproefd. Met de blauwe variant van de Boys betreedt vanavond dan ook de ploeg met de slechtste uitbalans in de vierde klasse A het hoofdveld van het Schuttersveld.

Dat betekent echter niet dat een zege van Black Boys al in de tas met het logo van Aissa & de Vries zit. Hoewel de cijfers absoluut minder dramatisch zijn als die op de uitbalans van de gasten, is de “Equipo Negro” thuis statistisch gezien de ploeg met de minst aansprekende resultaten, al dient daaraan wel toegevoegd te worden dat Black Boys op eigen grond alle toppers al voor de kiezen heeft gehad en dat die cijfers heel sterk beïnvloed worden door de magere resultaten uit de eerste seizoenshelft.

Die zijn zoals hiervoor al werd vermeld, sinds medio maart van dit jaar stukken beter. Op grond van de bijna vlekkeloze serie van de laatste weken en de uitbalans van de gasten moet de favorietenrol daarom aan de Snekers worden toebedeeld. Het is nu aan de mannen in “dat kostlek moaie swarte shirt met dy groate witte V foar op ut burst” om die rol waar te maken. Dat moet als men op dezelfde wijze als in de meest recente duels te werk gaat, lukken en dan zien we de witte zakdoekjes naar alle waarschijnlijkheid helemaal niet meer op het Schuttersveld terug.