Voorbeschouwing Black Boys 1 – Blue Boys 1

Zowel in de wedstrijd tegen Sint Jacob als tegen Zwaagwesteinde leek Black Boys hard op weg naar punten, maar beide keren moest de ploeg van trainer Richard Venema in de slotfase het hoofd buigen. Beide keren waren de Zwartjes voetballend niet minder en beide keren was het zuur, dat Black Boys ondanks een aantal kansen en een door Sander de Vries tegen Zwaagwesteinde gestopte strafschop de groene mat puntloos verliet. Scoren – en de cijfers spreken voor zich – is en blijft echter een groot probleem op de zwarte zijde van het Schuttersveld. Niemand heeft momenteel dynamiet in de kicksen en zelfs erkende schutters als Elroy de Meer en Dennis Niemarkt staan al enige tijd droog. Dat in combinatie met zo nu en dan ook een gebrek aan geluk, maakt dat Black Boys zondag aan de wedstrijd tegen Blue Boys begint als drager van de rode lantaarn.

Die wedstrijd stond oorspronkelijk voor 10 december op het programma. In de voorbeschouwing werd toen melding gemaakt van het feit, dat de club uit Nij Beets dit seizoen in vier A debuteert. Vorig seizoen streed men met De Wâlden, Sint Jacob en Houtigehage lang om de schaal om uiteindelijk via een barrage met SC Balkbrug de stap omhoog te maken. Die stap verliep aanvankelijk naar behoren, want medio december stond de ploeg met tien uit zeven in de middenmoot. Na de winterstop rinkelde de kassa echter minder vaak en werd alleen nog tegen Nieuweschoot een punt behaald. De andere wedstrijden gingen alle drie verloren. Dat gelijkspel was overigens één van de twee punten die Blue Boys buiten de deur behaalde. De uitbalans van de ploeg van trainer Sjouke Joppie de Bos is er dan ook niet één die tegenstanders veel angst zal inboezemen.

Op basis van die cijfers kan men concluderen dat er in de wedstrijd tegen deze opponent voor Black Boys iets te halen valt. Maar dan moeten de “All Blacks” wel scoren. Het advies luidt dan ook om de kachel in de kruitkamer van het Schuttersveld deze week op hoog te zetten, zodat de ploeg met droog materiaal aan het karwei kan beginnen. Dat materiaal hoeft overigens niet aan Elroy de Meer te worden uitgereikt. De aanvaller ontving tegen Zwaagwesteinde namelijk twee keer geel en is daarom automatisch geschorst voor het duel met Blue Boys.

Dat betekent dat Venema moet improviseren en een adequate oplossing voor de positie van De Meer moet bedenken. Lukt hem dat, dan moet Black Boys in staat zijn deze wedstrijd naar zich toe te trekken en zeker als met die oplossing ook nog eens een beetje geluk op het meest noordelijk gelegen sportpark neerdaalt. Dat fladdert echter niet vanzelf neer, maar dat moet men om maar eens een oude wijsheid uit de sportwereld aan te halen, vooral zelf moeten afdwingen.