Voorbeschouwing Black Boys 1 – Aengwirden 1

Black Boys snakt naar de eerste overwinning van het seizoen. Die was afgelopen zondag overigens bijna een feit, maar sterkhouder Nicky de Vries toonde in kansrijke positie misschien wel iets te veel zijn sociale gezicht door de bal alsnog breed te leggen. Een zege tegen Easterlittens zou echter wel iets teveel van het goede zijn geweest, want net name in de eerste helft worstelde Black Boys met de tegenstander en vooral met zichzelf. Dat was volgens onze correspondent een week eerder in en tegen Irnsum niet anders. Hoewel de “All Blacks” toen na een een 4-1 achterstand nog terugkwamen tot 4-3 en uiteindelijk met 5-3 verloren, bleef het herstel zoals men dat in de tweede helft tegen Oosterlittens liet zien, toen uit.

Die tweede helft tegen Oosterliitens geeft de burger met zwart bloed in de aderen echter wel moed. Het lef om in het tweede bedrijf met vier spelers voorop en in het achterste eskander één op één te spelen, werd uiteindelijk beloond. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen, dat Black Boys, hoewel hij bij de openingsgoal niet echt scherp was, na rust zijn assurantiepolis genaamd Wiepie de Vries mocht danken en dat het heel af en toe toch vrouwen en kinderen eerst was. Niettemin zou de technische staf er voor kunnen kiezen om gelijk van akiet met die gedurfde speelwijze aan te vangen, want daardoor staat Black Boys er wel een fractie beter voor dan Aengwirden, de tegenstander van komende zondag.

De ploeg uit Tjalleberd, die vorig seizoen via de nacompetitie naar de vierde klasse promoveerde, moet duidelijk nog wennen aan het hogere niveau. De nederlagen tegen resp. VWC en Akkrum getuigen daarvan. Aan de andere kant hoeft men zich voor die verliespartijen nu ook weer niet te schamen, want VWC uit – en Black Boys weet daar alles van – is altijd lastig en op de nederlaag tegen het uit de derde klasse gedegradeerde Akkrum kan eveneens het etiket “normaal” worden geplakt. Niettemin zal Aengwirden niet met een al te gerust gevoel naar Sneek afreizen, want bij het laatste bezoek aan de Waterpoortstad leden de groen-blauwen tegen Black Boys een wel heel pijnlijke verlies (10-2) en dat, nadat de heenwedstrijd nog in een 2-1 zege was geëindigd. .

Dat gebeurde allemaal drie seizoenen geleden en in het verleden behaalde resultaten … juist ja, bieden geen enkele garantie. Black Boys mag zich dan ook niet rijk rekenen en zal vol aan de bak moeten om de drie punten in Snits te houden. Maar als de ploeg van Ate Breeuwsma zondag met dezelfde passie en misschien wel met dezelfde omzettingen strijd als in de laatste fase tegen “Easterlittens” dan behoort de eerste driepunter van het seizoen zeker tot de mogelijkheden.