Voorbeschouwing Akkrum 1 – Black Boys 1

Mooie goals zien? Dan moet u naar Black Boys! Daar waar met de regelmaat van de klok eenvoudige kansen geen resultaat opleveren, produceert de formatie met dezelfde regelmaat wonderschone treffers. Zo ook afgelopen zondag, toen een prachtige afstandsschot van Kewin de Jong en een niet minder mooie lob van Tolga Yilmaz het publiek op de overigens niet aanwezige banken brachten en die, niet onbelangrijk, voldoende waren voor de winst op VWC. Black Boys steeg door die overwinning naar plek negen en nam zo vlak voor het kerstreces een klein beetje afstand van het tranendal, dat een verplichte terugkeer naar de kelder van het amateurvoetbal inhoudt.

Die negende plaats dankt de formatie van interim-trainer Jan Willem Stoelwinder vooral aan de prestaties op het eigen vertrouwde Schuttersveld, want uit is het om René van der Gijp maar eens te citeren, niet veel. De zes partijen op vreemde bodem leverden de “All Blacks” welgeteld één puntje op en daarmee kan de oogst in den vreemde in het eerste half jaar gerust als mislukt worden beschouwd. Wat dat betreft zullen weinigen in het huis der Zwartjes komende zaterdagnacht rustig slapen, want Black Boys speelt uit en ook nog eens tegen de nummer twee van de ranglijst.

Akkrum is na een kort verblijf in de derde klasse weer terug in de vertrouwde omgeving, maar afgaande op de prestaties van de rood-zwarten wil men op De Meine dit seizoen weer een gooi naar de derde klasse doen. Daarbij was de nederlaag van afgelopen zondag bij Read Swart een beetje een streep door de rekening, maar als men de nota van de thuiswedstrijden opmaakt dan zijn de cijfers indrukwekkend. Alleen buurman Oldeboorn wist in Akkrum een punt te bemachtigen en alle anderen moesten met de staart tussen de benen (lees: nul punten) vertrekken. Dat belooft dus niet veel goeds voor de slechtste uitploeg van de vierde klasse A.

Aan de andere kant moeten we over dat “uitsyndroom” van Black Boys ook niet al te dramatisch doen, want in een aantal wedstrijden had het muntje ook zo maar de andere kant kunnen opvallen. We sommen op: Mildam, FFS en RKO. Wedstrijden waarin Black Boys mogelijkheden had om de winst naar zich toe te trekken, maar waarin het dus toch nog (gedeeltelijk) fout ging. De technische staf zal die wedstrijden ongetwijfeld geanalyseerd hebben, maar of daarmee de oorzaak helder is, blijft vooralsnog gissen. Toch zouden Niemarkt en zijn mannen er goed aan doen om die oorzaak snel boven water te krijgen, want dan is er misschien een mogelijkheid om de uitbalans zondag een heel klein beetje op te krikken. En dat laatste zou met de donkere dagen voor de boeg die dagen vanuit het oogpunt van Black Boys toch iets minder donker maken.