‘Ut tweede’

Zondag 10 november:
Akkrum  – Black Boys 2 (4-2)

Met een rommelige start van de dag (lees: last-minute afmeldingen, veel belletjes plegen, iemand van bed halen om toch 11 spelers te hebben) reisde het 2e richting Akkrum. Na een korte warming-up starten we in de volgende samenstelling: us Dommel (Sander) op ‘e goal; Kelvin, Martijn, Robby, Rick; Chris, Chalong, Michael; Carlos, Tolga en Dylan.

Het fluitsignaal klonk en Akkrum 4 trapte af voor de eerste helft, welke overigens net zo rommelig begon als de’ voorbereiding’. Aan de zijde van de Boys was het veelal lange halen, gauw thuis. Akkrum gooide vooral hun fysiek erin en kwam tot enkele kansen. Gelukkig bleek dat keeper Sander scherp was en met een aantal goede reddingen bleef het 0-0.

Die stand op het scorebord veranderde toen de Zwartjes een corner kregen. Dylan legde de bal op het hoofd, bij de 2e paal vrijstaande Chalong en kopte op overtuigende wijze de 0-1 binnen. Black Boys domineerde en zag die 0-1 voorsprong niet meer in gevaar komen.

In de rust kwam er gelukkig voor de mannen van ut tweede versterking bij. De niet geheel fitte Vincent kwam er bij, zodat, de ook niet fitte Chris, even op adem kon komen.

De 2e helft begon Black Boys sterk en belandde een schot van Martijn op de lat, waarna Chalong de bal miste, maar Carlos op de juiste plek stond om er 0-2 van te maken. Nadat Michael een enkel blessure op liep en Akkrum vlak daarna scoorde (1-2), zakte ut tweede ineen. Het sterker wordende Akkrum scoorde in het laatste kwartier nog 3x. Eindstand 4-2 voor Akkrum.

Volgende week de rug maar rechten.
Er wacht dan een heuse stadsderby!
De thuiswedstrijd wordt gespeeld om 12.00 uur tegen SWZ Boso Sneek 2.