Update van de voorzitter

Van de Voorzitter,

Al in januari 2017 door omstandigheden eerder mogen beginnen met het uitoefenen van de functie voorzitter bij vv Black Boys. Na een druk begin met maanden waarin er van alles speelde brak de zomervakantie aan. Hierna ‘officieel’ mogen beginnen, het werd dus tijd om eens terug te blikken op de afgelopen periode……

Op de eerste plaats wil ik een groot compliment maken aan het (deels vernieuwde) bestuur; zonder de geweldige toewijding en inzet van deze mensen was het voor mij een stuk moeilijker geweest om voorzitter te zijn. Door het vele werk dat zij, vaak op de achtergrond, verzetten kan ik mij richten op de taken die er voor mij toe doen en dat is nogmaals aan hen een groot compliment waard!

Er wordt efficiënt vergaderd met actiepunten waardoor er voldoende tijd en ruimte overblijft voor de dingen waarom het gaat; ‘midden in de vereniging staan’.

Verder zijn er louter positieve ontwikkelingen op het gebied van het voetbal;

De jeugd is onder bezielende leiding van diverse personen bezig aan een opmars, op het moment van schrijven zijn er 6 jeugdteams actief en staan er diverse activiteiten en acties op het programma die gaan bijdragen aan waarschijnlijk nog meer groei. Momenteel levert dit al enige capaciteitsproblemen op. De gemeente SWF gaat gedurende dit seizoen bezig met de realisatie van een 3e (kunstgras-) voetbalveld met verlichting; op dit moment is er in samenwerking met WPB al een tijdelijk jeugdveld gerealiseerd zodat de hoogste nood nu even weg is, maar zoals bekend komt ‘het uur met de tijd’ de komende periode er weer aan dus zal het nog eventjes een uitdaging blijven voor alle betrokkenen. Ook de ‘kleedkamerproblematiek’ heeft de aandacht van betrokken partijen.

De gemeente SWF heeft naast het meedenken in deze oplossing ook een bestuurskamer beschikbaar gesteld welke vanaf vrijdagavond t/m zondag door vv Black Boys gebruikt kan worden op de momenten dat de kantine van Sportcomplex het Schuttersveld geopend is. Overdag maakt de scholengemeenschap er gebruik van en op andere momenten kunnen andere verengingen op Sportcomplex het Schuttersveld gebruik maken van deze / ‘onze’ bestuurskamer; een mooi voorbeeld van gezamenlijk tot oplossingen komen!

De G-afdeling blijft onzes inziens een prachtige afdeling, de ‘kampioenen van vorig seizoen’ mogen ook dit seizoen weer voetbal in de meest pure vorm etaleren en verdienen het zeker om in de publieke belangstelling te (blijven) staan. Voorwaar een maatschappelijke aanwinst en volwaardige afdeling binnen onze vereniging!

De ‘Futsal’ afdeling is van 1 team, naar maar liefst 6 teams gegroeid waardoor vv Black Boys nu over de grootste zaalvoetafdeling van de regio beschikt. De thuiswedstrijden worden afgewerkt op de woensdagavond in de Sneker Sporthal. Saamhorigheid, gezelligheid en plezier staan voorop in deze afdeling die, ook gezien de sponsoring, een echte aanwinst voor de vereniging blijkt te zijn!

Daarnaast ook op sponsorgebied een positief opgaande lijn: zoals U op de ‘social media’  van de vereniging al heeft kunnen lezen diverse nieuwe sponsoren waarvoor we als bestuur zeer erkentelijk zijn! Zonder hierbij uiteraard onze ‘ouwe trouwe’ sponsoren hierbij niet vergeten te melden! Top!

Uiteraard zijn er ook zaken die beter kunnen en mogen; schroom niet om deze te melden of, beter nog, neem hierin op volwassen wijze het initiatief om hier actief aan bij te dragen!

De sponsorcommissie kan uitbreiding gebruiken en scheidsrechters bij zowel jeugd als senioren heb je als vereniging nooit genoeg zijn enkele voorbeelden waar dringende versterking is gewenst.

Verder heb ik getracht deze ‘update’ kort te houden en wil ik via deze weg aangeven dat de deur voor initiatieven/ideeën/gesprek(ken) altijd open staat.

Rest mij nog te melden dat ik met een positief gevoel terugkijk op het eerste afgelopen jaar als ‘officiële’ voorzitter van deze unieke vereniging en hoop ik ondanks drukke werkzaamheden en bezigheden dat de komende periode minstens zo voorspoedig in gezamenlijkheid mag verlopen!

Sportgroeten,

Jan Broersma.