Steun zaterdag a.s. deze mooie actie van vv WPB !

Flessen (of lege kratjes) voor Jelle
Foto

Jelle is een vrolijk en ondernemend knaapje, maar moet op zijn jonge leeftijd al voor zijn leven vechten. Er is namelijk begin maart van dit jaar bij hem in zijn buikholte een neuroblastoom geconstateerd.
​Een neuroblastoom is een zeer agressieve vorm van kinderkanker die vaak uit een solide tumor en uitzaaiingen bestaat en in vier stadiums wordt ingedeeld. Jelle kwam in de stadium vier en heeft de ergste of zwaarste vorm.
Er werd vervolgens een behandelingsplan opgesteld. Dat plan bestond uit zes chemo kuren met de ene week een kuur en vervolgens twee weken thuis herstellen en daarna weer een chemokuur enz. met tussendoor nog allerlei scans en aanvullende onderzoeken. De behandeling sloeg aan en de tumor en uitzaaiingen werden kleiner en kleiner en eind juli kon eindelijk de operatie ingepland worden. De tumor werd voor 95% verwijderd en rondom de tumor was er verder geen activiteit. Super goed nieuws en iedereen hartstikke blij.
MAAAAAAAAAAAR, na een paar weken rust en herstellen werd een nieuwe scan gemaakt en werden er vier  nieuwe uitzaaiingen ontdekt. Dat was een zware klap, vooral ook omdat Jelle een schoolvoorbeeld was, hoe de behandeling aansloeg. Weer twee nieuwe chemokuren en nog zwaarder als de eerste kuren en weer de onzekerheid, of de kuren wel aanslaan.
Die kuren krijgt Jelle in het  Prinses Máxima Centrum in Utrecht, het centrum voor kinderoncologie. Tijdens die kuren mag één ouder bij Jelle blijven slapen. De ander moet zelf een slaapplaats regelen en kan, als hij/zij geluk heeft, in het Ronald McDonald huis terecht. Het verblijf is echter niet gratis. De kosten bedragen € 15,00 per nacht excl. de andere kosten, die men maakt als men in het ziekenhuis is. Die kosten worden door de zorgverzekeraar vergoed tot een bedrag van € 500,00 per jaar en daarna zijn de kosten geheel voor eigen rekening. En als ouder wil je toch bij je kind blijven. Want hij moet al zo’n zware strijd leveren en daarbij moet hij met alle liefde en aandacht gesteund worden.

Foto

Daar moeten we wat aan doen en daarom organiseert de JO9 oftewel de jongste jeugd van Waterpoort Boys komende zaterdag 4 november tussen  09.00 en 11.00 uur een grote
FLESSENACTIE

​Dus vraag opa’s en oma’s, ooms en tantes, buurman en buurvrouw om lege statiegeldflessen en neem ze zaterdag meer naar het Schuttersveld. Wij zorgen dan dat de flessen bij de winkels worden ingeleverd en dat de opbrengst op de rekening van Jelle z’n ouders wordt gestort.Waarom Jelle en niet iemand anders? Wel nu, Jelle is de kleinzoon van Ida van der Zwaag en die heeft in het verleden veel voor Waterpoort Boys gedaan. En dus  moeten wij nu wat terugdoen en moeten wij Ida, haar kinderen en kleinkind een steuntje in de rug geven.

​Dus nogmaals, neem zaterdag alle statiegeldflessen, groot en klein, mee naar het voetballen en lever ze tussen 09.00 en 11.00 uur in. Stop ze onder je armen, in je voetbaltas of vraag je ouders om ze te dragen. We rekenen op jullie!