Selectie 1ste elftal seizoen 2019/2020

Na een wederom spannend seizoen is er op de achtergrond alweer hard gewerkt aan de voorbereidingen van het volgende seizoen. Terwijl de mannen op het veld tot en met de laatste wedstrijd gestreden hebben voor handhaving was de technische leiding alweer druk in de weer met de invulling van de selectie voor het komende seizoen.

Voor het grootste gedeelte zal het team wat afgelopen jaar binnen de lijnen stond ook volgend jaar weer deel uitmaken van de selectie. Top mannen! Er zijn echter ook een aantal mutaties.

Vertrekkers

Jordi Albada, de laatste jaren de rots in de branding van het defensieve hart, zal komend jaar zijn kunsten gaan vertonen op het Zweitsma Huitema Sportcomplex. Hier zal hij de selectie van 2e klasser VV Nijland gaan versterken. Een mooie stap. Wij wensen hem dan ook niks anders dan succes toe! Clubheld Nicky de Vries, zal volgend jaar tevens geen deel meer uitmaken van de selectie. Nicky speelde bijna twee decennia voor het vlaggenschip. En was afgelopen seizoen niet te beroerd om het team in de winterstop te hulp te schieten en mouwen nogmaals op te stropen om er mede voor te zorgen dat er werd gezorgd voor lijfsbehoud.  Ook Sander de vries doet een stapje terug. Sander speelde zijn eerste wedstrijd voor het 1ste in het seizoen 97/98. Eigenlijk zegt dit al genoeg! Onze doelverdediger heeft met menig katachtige reddingen vaak de punten binnen kunnen slepen. De laatste routinier die een stapje terug doet, is Alex de Jong. Ook Alex speelde langer dan 20 jaar geleden al zijn eerste wedstrijd in het 1ste.  Dit seizoen was Alex met een aantal belangrijke doelpunten wederom belangrijk voor de ploeg.  Bedankt heren!

Aanwinsten

Gelukkig zijn er ook versterkingen binnen gesleept! Twee oude bekenden zullen volgend jaar weer hun opwachting maken op het Schuttersveld. De eerste is Raymond Abelsma. Raymond speelde eerder al in het 1ste  van VV Blackboys en komt over van SC Bolsward. Met zijn ervaring een welkome versterking! Naast Raymond komt er ook een nieuwe doelverdediger van SC Bolsward over. Keeper Huso Bozkurt zal volgend jaar de selectie komen versterken. De in Sneek woonachtige keeper speelde zowel in het 1ste als 2de van SC Bolsward. De andere Comeback kid is Arjen Brinksma. Arjen komt over van Top’63 en keert terug in onze defensie. Tevens komt uit Oppenhuizen de speler met een van de mooiste voetbalnamen uit Sneek e.o. over. Msokolo Ramazani Dieudonne (we noemen hem Ramzi), maakt namelijk ook de overstap naar het Schuttersveld. De laatste (externe) aanwinst is Mohamed Camara. Mohamed speelde afgelopen seizoen geen wedstrijden, maar maakte daarvoor deel uit van de selectie van Waterpoort Boys. Welkom heren!

Naast de mannen die aangetrokken zijn, zijn we ook blij dat Max Hofstra, Martijn Jetten en Michael Jansen volgend jaar definitief aansluiten bij de selectie. De mannen maakte vorig jaar deel uit van de JO-19 en maakten allen al minuten in het eerste elftal afgelopen seizoen. Tevens zullen Joël Baptiste en Thierry Waffeu Talla en Carlos Kamphuis dit jaar voor hun kansen gaan in het eerste elftal.

In de technische staf blijft alles voor het grootste gedeelte intact. De enige wijziging is dat Roelof Bleijinga afscheid neemt als assistent-trainer.

Veel succes komend seizoen, maar eerst genieten van de welverdiende zomerstop!

Voorlopige A selectie Black Boys seizoen 2019/2020

1. Huso Bozkurt (keeper)
  2. Dennis Kempen
  3. Kewin de Jong