Prima start Black Boys

Black Boys kende evenals voorgaande jaren een goede start van het bekeravontuur. Op sportcentrum Schuttersveld waren de “All Blacks” deze middag te sterk voor de reservisten van LSC 1890 en met de 4-0 zege verschafte de ploeg van trainer Ate Breeuwsma zich in ieder geval een prima uitgangspositie voor het vervolg van de poulefase.

De hiervoor genoemde uitslag doet vermoeden, dat het tweede team van “the Blues” niet veel in de melk te brokkelen had. Dat was slechts ten dele waar. Na rust kwam de jonge ploeg van trainer Okke van der Kamp kracht tekort, maar voor .de thee was de wedstrijd absoluut in evenwicht In die eerste 45 minuten kreeg LSC 1890 dan ook een aantal mogelijkheden en de eerste kans in de wedstrijd was ook voor de bezoekers. Vervolgens liet Black Boys een aantal malen zijn tanden zien, maar een voorzet van Ibrahim Aissa was na een goedlopende aanval net te hard en een prima schot van Harry Terpstra verdween maar net langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Vervolgens kreeg een mooie pass van Lars Niemarkt geen vervolg, terwijl Antonino Serra na voorbereidend werk van Aissa aan zijn actie niet meer dan een hoekschop overhield, waarna ook een poging van Kewin de Jong de thuisclub geen rendement bracht.

Vervolgens werd het spelaandeel van LSC 1890 groter en niet veel later viel de grootste kans te noteren. Routinier Germ de Jong kwam na een prima aanval over rechts echter net een teenlengte tekort om LSC 1890 op voorsprong te zetten en hield aan zijn actie niet meer dan een hoekschop over. Uit die corner ontstond een counter van Black Boys en die werd uiteindelijk door Dennis Niemarkt met het nodige fortuin doeltreffend afgerond. Na die openingstreffer klopte LSC 1890 opnieuw een aantal malen op de deur. Een steekpass van Marc Bosma was echter net te scherp om Germ de Jong in stelling te brengen en na een misverstand tussen twee Black Boys-verdedigers hield doelman Anne Pruiksma met een prima redding de voorsprong in takt. Dat deed de goalie vervolgens nog een keer bij een goed genomen vrije trap van Mats Landmeter, waarna Niemarkt op slag van rust met zijn tweede van de middag de marge verdubbelde.

Na rust was de eerste grote kans opnieuw voor LSC 1890, maar de pijlsnelle rechtsbuiten van de “oude dame” slaagde er niet in om de ingevallen doelman Herman Koopmans te verschalken en in de daaropvolgende tegenaanval ontsnapte Aissa aan de aandacht en hij stelde met een afgemeten voorzet Dennis Niemarkt in staat om de 3-0 tegen de touwen te werken. Daarmee was de wedstrijd beslist, vooral ook omdat de krachten bij de “jonkies” van Van der Kamp langzaam maar zeker wegvloeiden. Dat bleek niet veel later, toen de LSC-defensie niet meer bij machte bleek om Antonino Serra te achterhalen en hij na een pass van Alex de Jong de bal onder doelman Jesse van Sermondt binnen schoof (4-0). Black Boys kreeg vervolgens in de slotfase via o.a. Alex de Jong, Mladen Dubravac en Tolga Yilmaz nog mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar de echte scherpte ontbrak op dat moment.

Overigens kreeg LSC 1890 in die fase ook nog een paar halve mogelijkheden om de score een dragelijker aanzien te geven. Zo moest Kewin de Jong na een prima aanval van LSC een hoekschop weggeven, waarna een slippertje van doelman Koopmans tot een hachelijk moment en uiteindelijk opnieuw tot een hoekschop leidde. Koopmans maakte zijn foutje een minuut later echter meer dan goed, toen hij na een doorbraak van de bezoekers op prima wijze redding bracht. Daarmee hield hij LSC 1890 van de eretreffer had en die had de ploeg van Van der Kamp zeker op basis van de eerste helft wel verdiend.

Black Boys – LSC 1890 2 4-0 (2-0)
Doelpunten: 1-0 Dennis Niemarkt (23.), 2-0 Dennis Niemarkt (44.), 3-0 Dennis Niemarkt (55.), 4-0 Antonino Serra (66.)
Opstelling Black Boys: Anne Pruiksma (46. Herman Koopmans), Roelof Bleijnga, Jordy Albada, Lars Niemarkt, Alex de Jong, Mladen Dubravac, Kewin de Jong, Harry Terpstra, Ibrahim Aissa (58. Nicky de Vries), Dennis Niemarkt (75. Tolga Yilmaz) en Antonino Serra