Opa de Vries overweegt voorrondes

De belangstelling was zodanig groot, dat Opa de Vries de hand over zijn hart streek en eigenhandig de capaciteit van het naar hem vernoemde toernooi uitbreidde. Naast de reeds ingeschreven twintig teams liet de nestor van Black Boys en enige beschermheer van het toernooi nog eens twee ploegen toe.

Door die enorme interesse schijnt men bij Black Boys te overwegen om net als bij de Champions League volgend jaar ook voorrondes te organiseren. Die zouden dan al eind juni van start moeten gaan, want anders zou het niet mogelijk zijn het kaf tijdig van het koren te scheiden en het deelnemersveld nog voor het drukken van de programmaboekjes tot het maximaal aantal ploegen terug te brengen.
​Overigens schijnen de geruchten dat diverse partijen veel dollars onder het kleed zouden willen leggen om het lucratieve eindtoernooi te mogen organiseren en dat Black Boys voornemens zou zijn Blatter en Platini te raadplegen, hoe ze dat dan het beste zouden kunnen ritselen, niet op waarheid te berusten.
Wat dat betreft zijn er dan ook geen veranderingen te verwachten en dat geldt evenzeer, zo verzekerde de toernooidirectie, voor de arbitrale leiding. Die was evenals voorgaande jaren ook deze keer in de vertrouwde handen van Wiedie Corbier, na Libbe Nauta zo’n beetje de oudste referee in het Snekerse, en zijn kompanen Zij draaiden hun hand niet om voor twee ploegen meer en brachten voor iets minder dan een paar dollars elke wedstrijd fluitend tot een einde.

Of het publiek ook fluitend op de tribune of achter het raam van de kantine van de Sneker Sporthal zat, is niet bekend. Met tweeëntwintig ploegen aan de aftrap en een programma dat ruim zes uur in beslag nam, was het een hele zit. Maar die zit was over het algemeen alleszins de moeite waard met teams met fantasierijke namen als Baco United, Lokomotive Lazarus en de Columbian Connection, al vroeg ik mij bij laatstgenoemde ploeg wel af, of de lijntjes in de overdekte sporttempel van Sneek het wel zouden overleven..

Net voor het middaguur verzamelden teams, begeleiders en fans zich voor de kick-off of aan de nog net zichtbare zijlijn. Begeleiders en fans zagen ploegen die streden in de poule “De kater komt later”, zeg maar de poule van de worstelaars die met enige regelmaat ruzie met de bal hebben. En waarbij de oog-voet coördinatie van tijd tot tijd enige kortsluiting vertoont. Spelers die beter niet mee kunnen doen aan Harry Vermeegen’s spelletje “man van fiets”, omdat de meeste spelers die nooit van zijn levensdagen zullen raken. Dit in tegenstelling tot de poule “Kat in het bakkie”, waarbij de meesten iets meer techniek hebben en een enkeling zelfs heel veel meer, maar waarvan een aantal volgend jaar toch maar beter zijn heil kan zoeken in de poule der ruziemakers, omdat op hun capaciteiten de sleet een beetje vat begint te krijgen.. Mucho’s Alluros had dat laatste blijkbaar al voor het toernooi in de smiezen, want dat team had deze middag de beschikking over bijna net zoveel linies als de gemiddelde ijshockeyploeg.

Bij die ruziemakers wonnen The Youngsters en die mochten in de vroege avond bij toernooisponsor De Witte Kat de daaraan verbonden consumptiemunten vloeibaar maken en inwisselen voor een aantal mokjes met gerstenat .Bij de prestatiegerichte teams mochten de Black Berry’s de hoofdprijs, bestaande uit enige nieuwe Hollandse en in Griekenland zeer geliefde dukaten, incasseren, al was het volgens mijn correspondent bepaald geen kat in het bakkie. Maar eigenlijk is dat van ondergeschikt belang, want bij het Opa de Vries Toernooi gaat het vooral om “to be” en veel minder om “to win”. De secretaris van Black Boys zal in de annalen van de club naar verwachting dan ook met geen pennenstreek over de winnaars reppen, te meer omdat hij zelf slechts derde werd. En ook de “Amigos de la prensa” om maar eens de eerste zin uit een beroemde persconferentie van Van Gaal aan te halen, zullen er geen druppel inkt aan verspillen, tenzij de organisatie zelf voor de content zorgt.

​Content, maar dan met een volstrekt andere betekenis, zal de organisatie op zeker wel zijn, want het evenement liep onder leiding van de van alle markten thuis zijnde regisseur Wiepie de Vries niet alleen op rolletjes, maar is inmiddels ook uitgegroeid tot één van de grootste zaalvoetbaltoernooien van en een .waar voetbalfeest voor Sneek en omstreken, Ik kan mij dan ook heel goed voorstellen, dat veel van de deelnemers. begeleiders en supporters zich daarop verheugen. Ik doe het in ieder geval wel en kijk nu al uit naar volgend jaar, wanneer de voorrondes beginnen.

​Pengel

step0002-2