Nieuwe tenue’s inspireren Black Boys 3

Het derde elftal van Black Boys presenteerde zich afgelopen zondag in nagelnieuwe tenue’s, beschikbaar gesteld door kledingsponsor Autoservice Aissa & de Vries. Die schitterende outfits vormden blijkbaar een bron van inspiratie voor de “Men in new Black”, want Black Boys 3 wist na twee verliespartijen voor het eerst in dit nog prille seizoen als winnaar van de groene grasmat te stappen.

Voorafgaand aan die overwinning moest de technische staf van Black Boys in de opstelling de nodige wijzigingen doorvoeren, terwijl opponent LSC 1890 3 vanwege andere verplichtingen van spelers (weekendje weg) en de verlate komt van twee acteurs overigens niet geheel frisse acteurs (Omer Kaya en Redmer Baxt) ook niet in de sterkst mogelijk opstelling kon aanvangen.

2015-09-27_BB3_LSC1890_5_Aissa_shirts (3)Zo kon Black Boys niet beschikken over doelman Sander de Vries, die zich vanwege ziekte helaas moest afmelden. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door veldspeler Koos van der Zwaag en die moest in het begin duidelijk aan zijn nieuwe rol wennen. De invaller-doelman wierp de bal zo in de voeten van de centrumspits van LSC en die had vervolgens weinig moeite om de 0-1 aan te tekenen.

Black Boys liet het er echt niet bij zitten en produceerde een aantal mooie aanvallen. Een van die prima uitgespeelde aanvallen kende Marco Soddu als eindstation en die liet vervolgens de gelijkmaker noteren (1-1). Dat leek ook de eindstand te worden, maar vijf minuten voor het einde van de wedstrijd trok linksbuiten Léon Huisman de Jong naar binnen om vervolgens met een schuiver in de korte hoek de 2-1 op het denkbeeldige scorebord te zetten. Daarmee bezorgde hij, zoals hiervoor als werd vermeld, het derde van de “All Blacks” de eerste zege en de eerste punten van dit seizoen.