Nabeschouwing Waterpoort Boys 1 – Black Boys 1

De “burenruzie” die nooit een ruzie werd. Zo kan de wedstrijd tussen Waterpoort Boys en Black Boys het best worden getypeerd. Hoewel Alex de Jong in de eerste minuut met een forse tackle op Elroy de Meer nog wel het vuurtje probeerde aan te wakkeren, ging het spel van de “All Blacks” deze middag uit als een nachtkaars. Waterpoort Boys had dan ook geen kind aan Black Boys en met de uiteindelijke 4-0 zege werd het klassenverschil eigenlijk nog maar mager tot uitdrukking gebracht.

Na de ingreep van De Jong was de openingsfase overigens niet bijster enerverend. Waterpoort Boys had weliswaar een overwicht, maar dat leverde geen enkele mogelijkheid op. En aangezien ook Black Boys in die fase geen vuist kon maken, lag de amusementswaarde veel lager dan de 25 graden, die de thermometer aangaf. Dat veranderde na iets meer dan twintig minuten, toen Tim van der Werf als eindstation van een aanval over links met een schuiver uit het niets de 1-0 liet noteren. Die had overigens daarvoor al op het scorebord moeten staan, maar de doorgebroken Richard Hamstra faalde oog in oog met doelman Anne Pruiksma en produceerde niet meer dan een afzwaaier. Later in de eerste helft was Hamstra ook niet zo gelukkig, toen hij en Marcel Hempenius elkaar bij een goed genomen vrije trap opzichtig hinderden, terwijl hij na iets meer dan een half uur toen hij andermaal alleen voor Pruiksma opdook, de bal terug had moeten leggen. Nu ging de spits voor eigen succes en schoot hij onbesuisd over. Op slag van rust was Hamstra echter alert, toen doelman Pruiksma een hoge bal door zijn handen liet glippen en hij van dichtbij de 2-0 binnen tikte. Het bleek later zo’n beetje zijn enige goede bal te zijn geweest.

Een goede bal, maar dan van Elroy de Meer, besliste kort na rust de wedstrijd. De voormalige Black Boys-speler draaide vanaf de punt van de zestien naar binnen en schoot de bal vervolgens via de vingertoppen van Pruiksma in de bovenhoek (3-0). De Meer kreeg o.a. na een mooi pass van Jesse Kribben kort daarop nog een aantal mogelijkheden om nog meer zout in de zwarte wonden te strooien, maar beide keren vond hij Pruiksma op zijn weg.

Beide oefenmeesters stuurden vervolgens vers personeel naar het front, maar aan de zijde van Black Boys had dat geen enkel effect. De thuisclub behield kinderlijk eenvoudig de overhand, voetbalde vrij gemakkelijk tussen de linies door en bij iedere bal in de zestien was het bij de “All Blacks” alarmfase 1. Zo ook, toen invaller Bert El Fihri op op links doorbrak en met een schoonheid van een voorzet de eveneens ingevallen Robert Minks in staat stelde om de 4-0 tegen de touwen te koppen. Daarmee kreeg die assist het vervolg, die hij verdiende. Dat vervolg was er echter niet na een goedlopende combinatie tussen Dennis Meijer, Stan Greidanus en Robert Minks (zijn schot ging over) en ook niet bij een actie van Greidanus op de achterlijn, waarbij hij twee tegenstanders het bos in stuurde, maar helaas voor de thuisclub geen afnemer vond. Toen vervolgens het vizier van Jesse Kribben niet de juiste scherpte had, was duidelijk dat de 4-0 ook de eindstand zou worden.

En Black Boys dan? Wel nu de formatie van trainer Ate Breeuwsma kwam in 90 minuten welgeteld tot een gevaarlijk ogende vrije trap en tot één opzet, die op een aanval leek. Die inspanningen waren echter te mager en verre van voldoende om de door Jelmer Kemper geleide defensie ook maar één keer in verlegenheid te brengen. Derhalve viel op de zege van Waterpoort Boys niets af te dingen en werd de “burenruzie”, zoals hiervoor al werd vermeld, eigenlijk nooit een echte ruzie.

Waterpoort Boys – Black Boys 4-0. (2-0)
Doelpunten: 1-0 Tim van der Werf, 2-0 Richard Hamstea, 3-0 Elroy de Meer, 4-0 Robert Minks
Scheidsrechter: J. Muitjens
Gele kaart: Josue Molina Perez (Black Boys)