Nabeschouwing Warga 1 – Black Boys 1

Black Boys is er vanmiddag in Warga niet in geslaagd om de fiere koploper van die naam het eerste puntverlies toe te brengen. Met name in de eerste helft had de gehavende formatie van trainer Jappie Booij geen antwoord op de dadendrang van Warga. Na rust vond Black Boys weliswaar de aansluiting (2-1), maar nadat de gastheren de 3-1 op het scorebord brachten, kwam de tweede aansluitingstreffer te laat om nog een beter resultaat uit het vuur te slepen.

De openingsfase in Warga was nog wel voor de bezoekers, maar echt dreigend werd Black Boys alleen bij stilstaande situaties. Nadat Jos Zijlstra met een blessure naar de kant moest, greep Warga echter het initiatief. Dat resulteerde al snel in een voorsprong, toen Janieck Spithof zich van een aantal verdedigers ontdeed en vervolgens de bal beheerst langs doelman Anne Pruiksma schoof. Niet lang daarna viel ook de 2-0, toen Anton Hobert in een onoverzichtelijke situatie de bal voor de voeten kreeg en niet aarzelde. Black Boys stelde daar in het eerste bedrijf niet veel tegenover en kwam aan het einde van de eerste helft o.a. dankzij doelman Anne Pruiksma nog een aantal malen goed weg.
In het tweede bedrijf dirigeerde trainer Jappie Booij Erwin de Vries die in de eerste 45 minuten de geblesseerde Lars Niemarkt als laatste man verving, naar de frontlinie. Die ingreep sorteerde vooreerst geen effect en het enige gevaar van Black Boys-zijde ontstond, toen een schot van Rinze Idzinga van richting werd veranderd. Niettemin vonden de Snekers een kwartier voor tijd de aansluiting, toen Nicky de Vries koppend een misverstand in de Warga-defensie afstrafte. Lang kon Black Boys daarvan echter niet genieten, want niet veel later gleed doelman Anne Pruiksma uit en dat bood Koen Wielinga een niet te missen mogelijkheid (3-1). Daarmee was de wedstrijd met nog slechts weinig speeltijd op de klok definitief beslist en de goal, die Nicky de Vries namens Black Boys diep in blessuretijd nog maakte, had dan ook alleen maar statistische waarde.

​Black Boys dat door uiteenlopende omstandigheden veel wijzigingen moest doorvoeren en bovendien al redelijk snel Jos Zijlstra zag uitvallen, kon vanmiddag niet echt een vuist maken en de overwinning van de koploper was zeker op basis van de eerste helft dan ook meer dan verdiend.

Warga – Black Boys 3-2 (2-0)
Doelpunten: 1-0 Janieck Spithof, 2-0 Anton Hobert, 2-1 Nicky de Vries, 3-1 Koen Wielinga, 3-2 Nicky de Vries