Nabeschouwing Irnsum 1 – Black Boys 1

Bij de eerste competitieminuten van dit seizoen was voor Black Boys sprake van een dejà vú, want onder de rook van de televisiemast in Inrsum stuitten de mannen van trainer Jappie Booij met de lokale v.v. op een oude bekende. Een oude bekende, die vorig seizoen het leven van de Zwartjes aardig zuur maakte en toen de indrukwekkende zegereeks van de “All Blacks” onderbrak. Een ezel stoot zich echter niet twee keer aan dezelfde steen en dat bleek deze middag, want Black Boys was vanaf minuut één heer en meester. Met bij vlagen voortreffelijk voetbal werd Irnsum teruggedrongen en de 0-2 einduitslag was slechts een magere afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen.

Meteen vanaf het beginsignaal greep Black Boys de tegenstander bij de keel en al in de beginminuten vielen de eerste kansen te noteren. Elroy de Meer schoot na een prima pass van Erwin de Vries net naast en even later miste een omhaal van Josue Molina Perez de juiste richting. Die ontbrak in de 12de minuut echter niet, toen Nicky de Vries met een prima kopbal een al even goede hoekschop van De Meer verzilverde (0-1). Het vlot combinerende Black Boys reeg daarna de mogelijkheden aaneen en zag na een dik half uur, dat de 0-2 van Elroy de Meer werd geannuleerd. De technicus zou bij een scherpe counter op het moment, dat Erwin de Vries hem aanspeelde, buitenspel hebben gestaan. Een minuut later deed zich aan de andere kant een hachelijk moment voor, maar dat was niet zozeer de verdienste van de thuisclub, maar het gevolg van een foutje van de verder overigens prima spelende Anne Pruiksma. Die zag vervolgens, dat zijn kompanen in de slotfase van de eerste helft het vizier opnieuw niet op scherp hadden. Eerst verdween een schot van De Meer rakelings over en een minuut later kwam Erwin de Vries net een teenlengte tekort om een actie van Perez te bekronen.
De tweede helft gaaf hetzelfde beeld te zien, al was het voetballend een tikje minder.

Het tweede bedrijf begon overigens met een forse overtreding op de opnieuw nuttig spelende Raymond Abelsma en een prima aanval via De Meer en Erwin de Vries die eindigde met een gekraakt schot van eerstgenoemde. Niet veel later verdween een kopbal van Nicky de Vries uit een vrije trap van Tolga Yilmaz maar net naast en twee minuten daarna draaide dezelfde De Vries weg bij zijn tegenstander en eindigde zijn inzet op de bovenkant van de lat. Vervolgens leverden schoten van Nicky de Vries en Perez en een halve omhaal van laatstgenoemde ook niet de beslissing op en net na die momenten viel de eerste en enige kans van Irnsum te noteren. Tot opluchting van de meegereisde Black Boys-fans ging de inzet echter hoog over en een gelijkmaker zou het wedstrijdbeeld ook volledig op zijn kop hebben gezet. Dat gebeurde niet en in minuut 83 viel de meer dan verdiende 0-2, toen invaller Rinze idzinga als eindstation van een vlot lopende aanval eindelijk de trekker overhaalde. Daarmee besliste de slimme aanvaller de wedstrijd definitief en bezorgde hij Black Boys een in alle opzichten meer dan verdiende overwinning.

Irnsum – Black Boys 0-2 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Nicky de Vries (12.), 0-2 Rinze Idzinga (83.)
Opstelling Black Boys: Anne Pruiksma, Alex de Jong, Lars Niemarkt, Arjen Brinksma, Kewin de Jong, Raymond Abelsma, Tolga Yilmaz, Josue Molina Perez, Nicky de Vries, Erwin de Vries (68. Rinze idzinga) en Elroy de Meer