Nabeschouwing Black Boys 3 – Akkrum 4

Het was bij dit weer nauwelijks voor te stellen, maar bij Black Boys drie heerste vanmorgen toch vooral een grote windstilte, want de acties van de “All Blacks” in de wedstrijd tegen Akkrum vier bereikten niet veel meer dan de kracht van een storm in een glas water. En dat, terwijl de omstandigheden op Het Schuttersveld toch vooral inhoud gaf aan het inmiddels weer naar Spanje geëxporteerde Sinterklaasliedje, dat begint met “Hoor de wind waait door de bomen”. Een dikke vijf op de schaal van Beaufort werd zeker wel bereikt en in die storm werd Black Boys drie net als de duiven van “L’Estafette” maar niet gelost.

Oké, de omstandigheden waren verre van ideaal en afgezien van een paar die-hards was er ook geen publiek te bekennen, of het moeten de spelers van het eerste zijn geweest, die in afwachting van hun tripje naar Kraggenburg een stukje van de tweede helft meepikten. Daarmee troffen ze het niet, want hoewel Black Boys in het tweede bedrijf meer kansen kreeg, was dat deel van de wedstrijd toch minder dan de eerste 45 minuten.

Toen speelden de mannen rondom middenvelder Marc Bosma gelet op de stormachtige wind nog wel redelijk, maar kregen ze eigenlijk maar één echte mogelijkheid. Die leverde echter via Berend Jansen wel een treffer op. Een treffer was ook de snoeiharde vrije trap van Koos van der Zwaag eigenlijk wel waard, maar de pegel vanaf een meter of dertig trof geen doel. Dat deed de opponent uit het dorp van de gebroeders Anker overigens ook niet, want die kwam in de eerste helft voor de ogen van toen slechts vier à vijf dappere toeschouwers tot geen enkele uitgespeelde kans, vooral ook omdat David Starcevic in die fase alle gaatjes wist te dichten en omdat een risicovolle actie van de enige “Man in Blue” op de rand van de zestien net goed afliep.

De tweede helft bracht meer kansen op het door de wind tranende netvlies. Maar Black Boys drie oogde in het tweede bedrijf als een marineschip op woelige baren, waarbij naast het roer ook de kanonnen onklaar waren gemaakt. De ploeg grossierde in foutieve passes en daarmee kwam de storm maar niet los en stierf menig aanval een vroegtijdige dood. En bij de mogelijkheden, die het derde eskader van Black Boys wel kreeg, ontbrak uiteindelijk het kompas en daarmee de noodzakelijke precisie om “der Kugel” tussen de palen te deponeren. Daarmee hield de thuisploeg zelf de gasten in de wedstrijd. Die wisten uiteindelijk de windstilte in de tweede helft wel twee keer te doorbreken en bezorgden Black Boys drie daarmee een 1-2 nederlaag.