Nabeschouwing Black Boys 1 – Willemsoord 1

Na het verlies in de eerste oefenwedstrijd tegen VENO moest Black Boys tegen Willemsoord opnieuw een nederlaag incasseren. Op Sportcentrum Schuttersveld bleek de derdeklasser op de valreep te sterk voor de formatie van trainer Ed Laagland.

Daar zag het in het begin overigens niet naar uit, want de openingsfase was eenduidig voor Black Boys. Dat leverde ook al snel rendement op, toen een vrije trap vanaf de linkerkant door Roelof Bleijinga werd getoucheerd en bij de tweede paal binnenviel. Kort daarop leek de 2-0 in de maak, maar de inzet werd door de doelman van Willemsoord gepareerd. De gasten speelden op dat moment onsamenhangend en slaagden er niet in om de defensie van de “All Blacks” echt in verlegenheid te brengen. Gaandeweg de eerste helft werd het spelaandeel van de groenwitten echter iets groter en met name vanaf de rechterkant zorgden een aantal wegdraaiende voorzetten voor de nodige dreiging. Die voorzetten resulteerden een aantal malen in een hoek-schop en alleen bij de laatste moest Sander de Vries na een kopbal handelend optreden.

​Het aandringen van Willemsoord bood Black Boys de nodige ruimte om te counteren, maar de ploeg sprong daar evenals in de tweede helft, veelal onnauwkeurig mee om. Alleen een aanval over links leidde uiteindelijk tot een doelpoging. Elroy de Meer haalde na een pass van Roelof Bleijinga uit en de doelman van Willemsoord moest lossen, maar tot opluchting van de gasten was er niemand in een zwart shirt in de buurt om dat af te straffen.

Vervolgens deed zich aan de andere kant een hachelijke situatie voor, waarbij doelman Sander de Vries eerst in derde instantie de bal wist weg te tikken. Ook een vrije trap op een gevaarlijke positie kon de ervaren goalie niet van de wijs brengen, want nadat free kick in de muur terecht kwam, raapte De Vries de van richting veranderde rebound eenvoudig op. Kort voor dat moment was aan de andere kant een schot van Antonino Serra eerst door ploeggenoot De Meer en in tweede instantie door een speler van Willemsoord gekraakt en hield de thuisclub aan die actie niet meer dan een corner over.

Het eerste opwindende moment in de tweede helft ontstond na een foutieve bal van Dennis Niemarkt. waarna de in de rust ingevallen doelman Harmen Koopmans met een sliding de angel uit de aanval van Willemsoord haalde. Bij de daaropvolgende tegenaanval was het Michael van Dijk die zijn tegenstander uitkapte en de goalie van Willemsoord tot een redding dwong. Het was zon beetje de laatste doelgerichte actie van de “Men in Black”. Daarna nam niet alleen het aantal overtredingen een vlucht, maar nam ook de druk op de Black Boys-veste toe. Die druk leidde tot een hachelijke situatie, toen een vrije trap weer voor het doel werd gekopt en de bal met veel moeite werd weggewerkt. Even later kregen de gasten een 100% kans, toen een speler alleen voor Koopmans opdook en een paar minuten later was de lat Black Boys gunstig gezind Het bleek een voorbode van wat komen ging en in de 73ste minuut kwam Willemsoord langszij, hoewel de vrije trap op het oog niet onhoudbaar leek.

Het spel van Black Boys waar Richard Hamstra, Kewin de Jong en Nicky de Vries ontbraken, was in die fase – en wellicht door de vele wissels die trainer Ed Laagland toepaste – rommelig en de ploeg deed zoals hiervoor al werd vermeld, te weinig met de ruimte die Willemsoord bood. De Zwartjes kwamen dan ook niet onder de druk vandaan en riepen de moeilijkheden over zich af. Nadat eerst een crossbal nog door alles en iedereen werd gemist, resulteerde een van richting veranderde vrije trap in een hoekschop. Die corner vanaf rechts leek eveneens door alles en iedereen te worden gemist, maar werd bij de tweede paal uiteindelijk toch binnen getikt en daarmee was de tweede oefennederlaag een feit.

Komende zondag oefent Black Boys opnieuw en wel tegen Wilper Boys. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportcentrum Schuttersveld en begint om 14.00 uur.