Nabeschouwing Black Boys 1 – Waterpoort Boys 1

Black Boys won op Sportcentrum Schuttersveld met 3-0 van Zwaagwesteinde. Die zege had meer voeten in de aarde dan de cijfers wellicht doen vermoeden en kreeg pas in de slotfase cachet, toen de Zwartjes met twee treffers definitief afstand van de Readsjes namen.

Die afstand had overigens al in de openingsfase gestalte kunnen krijgen, want Black Boys kreeg meteen na de aftrap mogelijkheden. Nadat doelman Bert Boddema er bij een hoekschop naast zat, belandde een halve omhaal op de binnenkant van de paal en niet veel later ging een kopbal van Robby Terpstra niet alleen over Boddema maar ook over het doel heen. Vervolgens zorgde een solo van Antonino Serra voor alarmfase één en hield Boddema met een redding zijn ploeg op de been. Die ploeg zorgde pas in de 18de minuut voor de eerste dreiging die een hoekschop opleverde. Die werd in eerste instantie afgeslagen, waarna een afstandsschot te ruim bemeten was. Een pass op Antonino Serra had even later wel de juiste maat en de snelle “winger” prikte de bal in de rechter benedenhoek (1-0).

​In de daaropvolgende fase probeerde Zwaagwesteinde de bakens te verzetten. Die poging resulteerde in een hoekschop en vervolgens in een afstandsschot, maar beide konden doelman Sander de Vries niet verontrusten. Ook een artistiek hakje na een verre ingooi bracht de Sneker goalie niet in verlegenheid, waarna een counter door de gasten heel matig werd uitgespeeld. Uitgespeeld was even later ook Jarno Visser, want hij zag na een elleboog rood en mocht vroegtijdig de douche opzoeken. Die man meer-situatie bracht echter geen rust in de Black Boys-rijen. Sterker nog, na de 1-0 werd Black Boys niet meer gevaarlijk en bleven de activiteiten op de vijandelijke helft beperkt tot een paar corners, een slap schot van Dennis Niemarkt en een wel heel opportunistische bal van Elroy de Meer.

​Wat dat laatste betreft deed De Meer het bij het begin van de tweede helft beter, toen hij met een fraaie uithaal Boddema tot een al even fraaie redding dwong. Boddema vergaloppeerde zich een paar minuten later bijna, toen Niemarkt achter de laatste linie opdook. De inmiddels tot aanvaller gepromoveerde middenvelder verzuimde echter om dat foutje af te straffen. Dat deed hij ook niet, toen hij door Robbie Terpstra alleen voor de keeper werd gezet en in Boddema zijn meerdere moest erkennen. Kort daarop kreeg Niemarkt opnieuw een mogelijkheid en andermaal kwam de keeper uit De Westereen als winnaar uit de strijd. Vervolgens ontfutselde Niemarkt de bal aan Marco Ahmed en bracht hij Robbie Terpstra in stelling. De hardwerkende spits had echter teveel tijd nodig en een hoekschop was uiteindelijk de karige beloning.

En Zwaagwesteinde, wel nu dat probeerde met de moed der wanhoop in ondertal de gelijkmaker te forceren, doch kwam daarbij niet verder dan een vrije trap (over) en een aantal hoekschoppen. Bij één van die corners ging doelman Sander de Vries onder de bal door, waarna de rebound alsnog een prooi voor hem was en hij met de daaropvolgende uittrap Elroy de Meer bereikte, Die bleef alleen voor de keeper ijzig kalm en rondde beheerst af (2-0). Daarmee was de wedstrijd gespeeld en al helemaal, toen Dennis Niemarkt bij een pass van Serra voor zijn man kwam en in de verste hoek de voor Boddema in de ploeg gekomen reservekeeper het nakijken gaf.

Na de zwaarbevochten zege op SC Terschelling schreef Black Boys daarmee de tweede overwinning bij en steeg de ploeg van trainer Richard Venema (hij nam de honneurs voor Ed Laagland waar) naar de zesde plaats op de ranglijst.