Nabeschouwing Black Boys 1 – VWC 1

Troosteloos, beter kun je bij een gevoelstemperatuur van -3 en de gestaag neerdalende regen het sportpark Het Schuttersveld niet omschrijven en diezelfde kwalificatie kon ook een uur lang moeiteloos worden losgelaten op het voetbal dat Black Boys zijn trouwe fans – zij waren twintig in getal – voorschotelde,. Na dat uur veranderde Erwin de Vries die tot dan toe nagenoeg onzichtbaar was geweest, in vier minuten met twee treffers de 0-1 achterstand in een 2-1 voorsprong en die bleek uiteindelijk na negentig ijskoude minuten goed voor drie punten.

Die drie punten waren over overigens meer dan verdiend, want het hardwerkende Black Boys was ondanks het matige niveau beter dan VWC. Niettemin kwam de VOG Westhoek Combinatie, nadat doelman Anne Pruiksma eerst nog een schuiver onschadelijk had gemaakt, na dik twintig minuten op voorsprong, toen heel Black Boys de bal over de achterlijn zag, bleef staan en daarmee de gasten de gelegenheid bood om zo’n beetje hun enige grote kans van de wedstrijd te verzilveren, Even dreigde toen eenzelfde scenario als in de voorgaande confrontaties tussen beide ploegen, toen Black Boys meestentijds veel beter was, maar VWC er aan het einde van de rit toch met de buit vandoor ging. Dat scenario werd, zoals hiervoor al werd vermeld, na ongeveer een uur spelen door Erwin de Vries eigenhandig de nek omgedraaid.

Had Black Boys in het eerste uur dan helemaal geen mogelijkheden? Jazeker wel, In de eerste helft werd Erwin de Vries na een goed lopende aanval over de linkerkant in stelling gebracht, maar de schuiver van de boomlange spits ging meters naast. Niet veel later kreeg Antonino Serra de grootste kans, toen de doelman van VWC een schot moest lossen, maar de snelle buitenspeler schoot in de rebound tegen dezelfde doelman op. Vervolgens dook Nicky de Vries op aangeven van Erwin in de zestien op, maar het familiaire één-tweetje leidde niet tot succes en dat was kort voor rust ook het geval bij een afstandsschot van Harry Terpstra.

Na rust speelde het spel zich nog meer één helft af en was het nagenoeg eenrichtingsverkeer richting de goal van VWC . Black Boys wist evenals in de eerste helft door onzorgvuldigheid dat overwicht aanvankelijk nauwelijks in kansen om te zetten. Een van de weinige mogelijkheden was in die fase overigens voor Erwin de Vries, maar de aanvalsleider der Zwartjes produceerde toen niet meer dan een slap rollertje. Maar oefening baart kunst, want in de 59ste minuut kreeg De Vries een herkansing en deze keer was het wel raak en nog geen vier minuten later herhaalde de all-time topscorer dat kunststukje (2-1).

​Die tweede treffer had overigens kort daarvoor ook al kunnen vallen, toen één van de verdedigers van VWC de bal bijna in eigen doel werkte, net zoals Black Boys in het vervolg van de tweede helft via o.a. Josue Molina Perez en invaller Marc Bosma nog een aantal mogelijkheden kreeg om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Die waren echter niet aan de hardwerkende ploeg van trainer Jappie Booij besteed en derhalve bleef het bij 2-1.

Black Boys – VWC 2-1 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Erik Bron (22.), 1-1 Erwin de Vries (59.), 2-1 Erwin de Vries (63.)
​Scheidsrechter: J.M. Bisschop
Opstelling Black Boys: Anne Pruiksma, Kewin de Jong, Lars Niemarkt, Arjen Brinksma, Alex de Jong, Nicky de Vries, Harry Terpstra, Jpsue Molina Perez, Antonino Serra, Erwin de Vries en Tolga Yilmaz (81. Marc Bosma)