Nabeschouwing Black Boys 1 – Oldeboorn 1

Black Boys voetbalde de afgelopen weken heel aardig en deed dat in de eerste helft tegen Oldeboorn ook. Na de rust zakte de ploeg van trainer Ate Breeuwsma echter door het ijs en hadden de gasten gemakkelijk richting de dubbele cijfers kunnen uitlopen. Dit tot frustratie van Nicky de Vries, die Black Boys met een fraaie treffer en een puntgave voorzet op Josue Molina Perez in de wedstrijd hield.

Hoewel de gasten gevaarlijke waren, was er In het eerste bedrijf van die wedstrijd weinig aan de hand en was er een redelik evenwicht tussen Black Boys en Oldeboorn. De gasten aan wie overigens in de eerste 45 minuten een strafschop werd onthouden, namen na dik twintig minuten een voorsprong. De pijlsnelle Robert van Roeden soleerde tussen vier man door en gaf vervolgens doelman Sander de Vries het nakijken. Het antwoord van de “All Blacks: liet echter niet lang op zich wachten. Josue Molina Perez liet een bal bewust lopen, waarna Nicky de Vries de gelijkmaker liet noteren. In de daaropvolgende fase had Black Boys moeite met de opbouw en om de spitsen in stelling te brengen en alleen een hoekschop zorgde op slag van rust voor een hachelijk moment voor de goal van Oldeboorn.. Die waren er even daarvoor overigens ook aan de andere kant geweest, maar een poging van spits Robert van Roeden eindigde naast de veste van Sander de Vries en een vrije trap verdween even later net over diens goal.

Black Boys begon vervolgens vol goede bedoelingen aan de tweede 45 minuten, maar met een foutieve breedtepass zetten de Zwartjes zelf een streep door die bedoelingen. De bal werd onderschept en twee passes later stond Robert van Roeden alleen voor doelman Sander de Vries en de spits van de Súdkant liet eenvoudig de 1-2 noteren. In de daaropvolgende fase kregen de gasten nog een paar goede mogelijkheden, maar evenzo vele malen hield doelman De Vries zijn ploeg met een aantal goede reddingen op de been. Na een klein uur was er echter ook voor De Vries geen houden meer aan, toen heel Black Boys meer bezig was met een vermeende handsbal in de zestien van Oldeboorn en de gasten middels een vlijmscherpe counter door toedoen van Age de Jong daarvan optimaal wisten te profiteren (1-3).

De hoop bij de thuisclub keerde echter snel terug, want praktisch vanaf de aftrap leverde Nicky de Vries vanaf de linkerkant een mooie voorzet af en die werd door Josue Molina Perez bij de tweede paal met het hoofd verzilverd. De waarde van die aansluitingstreffer werd echter even later bijna teniet gedaan, maar met een fantastische redding voorkam Sander de Vries, dat Oldeboorn de oude marge weer herstelde. Het betekende echter slechts uitstel van executie. Want niet veel later was de goalie mede debet aan de 2-4, toen Robert van Roeden na een communicatiefout tussen De Vries en zijn defensie eenvoudig kon doorlopen, en. nog geen drie minuten later was de wedstrijd definitief beslist. Lars Niemarkt stapte te laat en verleende daarmee Age de Jong een vrije doortocht. De schade had vervolgens nog verder kunnen oplopen, maar een schot ketste via de onderkant van de lat het veld weer in en in de slotminuut miste Oldeboorn bij de tweede paal nog een kans voor open doel.

Aan de andere kant bleef de dreiging in de slotfase beperkt tot drietal acties van Nicky de Vries. Bij de eerste wist hij een voorzet van Josue Molina Perez net niet vol te raken en bij de andere twee miste zijn kopbal beide keren de juiste richting. Een treffer had toen overigens alleen nog statistische waarde gehad, want de wedstrijd was toen al lang en breed in het voordeel van Oldeboorn beslist.

Black Boys – Oldeboorn 2-5 (1-1)
Doelpunten: 0-1 Robert van Roeden (23.), 1-1 Nicky de Vries (29.), 1-2 Robert van Roeden (51.), 1-3 Age de Jong (59.), 2-3 Josue Molina Perez (61.), 2-4 Age de Jong (66.) 2-5 Robert van Roeden (69.)
Opstelling Black Boys: Sander de Vries, Roelof Beijinga, Jordy Albada, Lars Niemarkt, Alex de Jong, Kewin de Jong, Harry Terpstra, Mladen Dubravac, Nicky de Vries, Josue Molina Perez en Antonino Serra (75. Dennis Kempen)