Nabeschouwing Black Boys 1 – Old Forward 1

Oh Black Boys, wat zijn je treffers wonderschoon om maar eens een variant op een bekend kerstlied uit de kast te halen, want er zaten vanmiddag een paar hele mooie bij de zes , die Black Boys tegen Old Forward uiteindelijk in de Christmas Tree hing.

De “All Blacks” domineerden vanmiddag vanaf het beginsignaal de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een schietkans voor Elroy de Meer. De schuiver van de dirigent van Black Boys miste echter kracht en richting om de doelman van Old Forward echt in verlegenheid te brengen. Niet veel later moest diezelfde doelman echter het antwoord schuldig blijven, toen Antonino Serra vanaf rechts naar binnen trok en de bal met een schuiver in de verre hoek schoot (1-0). Serra had nauwelijks twee minuten later het geluk niet aan zijn zijde, toen de dwarslat dwars lag. Het betekende slechts uitstel van executie, want in de 18de minuut toonde Erwin de Vries zijn neusje voor de goal, toen hij met een geplaatste kopbal een voorzet van Nicky de Vries doeltreffend afrondde. Vervolgens sorteerden schoten van Kewin de Jong en Elroy de Meer geen effect, waarna aan de andere kant een klein slippertje van doelman Anne Pruiksma Old Forward zo’n beetje de enige kans van de wedstrijd bezorgde. Die was echter niet aan de gasten besteed en ook in het verdere verloop van de wedstrijd konden ze geen moment hun positie op de ranglijst waarmaken. Dat deed Black Boys daarentegen wel en nadat Erwin de Vries eerst nog een kopkans onbenut had gelaten, besliste hij vlak voor rust de wedstrijd toen hij na een overstapje van Nicky de Vries een voorzet van Elroy de Meer van dichtbij tegen de touwen werkte.

Na rust bleef het beeld ongewijzigd en dicteerden de “Men in Black” opnieuw “das Geschehen”, al duurde het even, aleer dat overwicht in klinkende munt werd omgezet. Nadat eerst Elroy de Meer na een prachtige aanval net niet koelbloedig genoeg was en vervolgens een inzet van Harry Terpstra (na een listig passje van Erwin de Vries) niet meer dan een hoekschop opleverde, werden de inspanningen van de ploeg van trainer Jappie Booij in de 57ste minuut beloond. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd door Tolga Yilmaz met het hoofd verlengd, waarna Nicky de Vries van dichtbij de 4-0 kon binnentikken. Kort daarna voorkwam de lat bij een inzet van Erwin de Vries nieuw succes voor de thuisclub, terwijl de defensie van Old Forward bij een actie van Elroy de Meer slechts ternauwernood de vijfde treffer kon voorkomen. Dat lukte even later echter niet, toen Black Boys net buiten de zestien een vrije trap kreeg en Erwin de Vries met een zuivere inzet zijn derde van de middag liet noteren (5-0). Vervolgens tekende invaller Ibrahim Aissa uit een voorzet van de eveneens ingevallen Oetse de Jong bijna voor het halve dozijn, maar dat voorrecht was uiteindelijk voorbehouden aan Harry Terpstra, die vlak voor het einde van de reguliere speeltijd van een meter of twintig met een fantastische streep in de rechter bovenhoek de eindstand op 6-0 bepaalde.

Black Boys – Old Forward 6-0 (3-0)
Doelpunten: 1-0 Antonino Serra (13.), 2-0 Erwin de Vries (18.), 3-0 Erwin de Vries (45.), 4-0 Nicky de Vries (57.) 5-0 Erwin de Vries (71.), 6-0 Harry Terpstra (89.)
​Opstelling Black Boys: Anne Pruiksma, Arjen Brinksma, Lars Niemarkt, Alex de Jong (77. Oetse de Jong_, Nicky de Vries, Kewin de Jong, Harry Terpstra,, Antonino Serra, Elroy de Meer, Tolga Yilmaz (58. Ibrahim Aissa), Erwin de Vries

Foto’s Black Boys 1 – Old Forward 1