Nabeschouwing Black Boys 1 – Oerterp 1

Oerterp met ex-Harkemase Boys-speler Rolf Dijk in de gelederen, was vanavond van een ander kaliber dan ODV Wijnjewoude. De derdeklasser voetbalde op het kunstgras in IJlst veel gemakkelijker dan de “All Blacks” en het spel speelde zich dan ook voornamelijk op de helft van Black Boys af.

Toch leek de eerste echte dreiging van de zijde van “de thuisclub” te komen, maar Dennis Niemarkt werd vanwege buitenspel teruggefloten. Vervolgens had doelman Sander de Vries weinig moeite met een vrije trap van Oerterp, maar een later kende de Sneker goalie een schrikmoment, toen hij de bal tegen een tegenstander aanschoot en “het leder” maar net naast de goal belandde. Het betekende echter slechts uitstel van executie, want even later was de 0-1 een feit. Die voorsprong leek vervolgens snel teniet te worden gedaan. De inzet van Jacob Verwer was echter niet krachtig genoeg, terwijl een afstandsschot van Dennis Niemarkt door de “Torhüter” van vv Oerterp onschadelijk werd gemaakt.

Doelman De Vries hielp vervolgens de gasten nog meer in het zadel, toen hij de bal zo maar inleverde (0-2). Die marge werd na een klein half uur uitgebreid, toen vv Oerterp na een overtreding binnen de zestien vanaf elf meter mocht aanleggen. Kort voor die strafschop was een aanval van “de thuisclub” in schoonheid geëindigd, maar in de 34ste minuut gaf de “Equipo Negro” de stand toch een iets dragelijker aanzien. Na voorbereidend werk van Josue Molina Perez tikte Dennis Niemarkt fraai de 1-3 binnen. Even later eindigde een kopbal van de gasten tot opluchting van Black Boys op de lat, maar een paar minuten later was een combinatie door het hart van de defensie Black Boys toch te machtig (1-4). Vervolgens drukte Black Boys nog twee keer zijn neus tegen het venster, maar een inzet van Nicky de Vries was net te ruim bemeten, terwijl op slag van rust een poging van Roelof Bleijinga kracht en richting miste.

Met Dennis Ypma en Erwin de Vries voor Alex de Jong en Harry Terpstra begon Black Boys aan het tweede bedrijf. Zij zagen na een paar minuten, dat het engeltje opnieuw op de lat van Black Boys had plaatsgenomen. Niet veel later waren ze echter getuige van de 2-4. Dennis Niemarkt rondde een dieptepass van Dennis Ypma beheerst af en kort daarop had Lars Niemarkt de 3-4 op de schoen, maar zijn inzet verdween over de Oerterp-goal. Vervolgens ontstond na een pass van Nicky de Vries een mogelijkheid voor Josue Molina Perez. De Spanjaard stuitte in eerste instantie echter op de doelman en had in de rebound net teveel tijd nodig.

Hierna overleefde Black Boys twee gevaarlijke voorzetten van Oerterp. Bij de eerste verdween de kopbal naast de goal en bij de tweede werd de bal door twee aanvallers gemist. Ook bij de volgende aanvallen was Oerterp dichtbij een treffer, Kewin de Jong moest op de doellijn redding brengen en even later hield doelman Sander de Vries de langs vier man solerende Rolf Dijk van scoren af. Het bleek een voorbode voor wat komen ging, want even later tikte de rechterspits van Oerterp een voorzet vanaf de linkerkant binnen (2-5) en nog geen zes minuten later tekende dezelfde speler na een counter met een lob voor de 2-6. En het werd nog erger, want nadat Lars Niemarkt aan de andere kant een bal in de handen van de doelman schoot, bepaalde Oerterp bij een volgende counter de eindstand op 2-7.