Nabeschouwing Black Boys 1 – ODV 1

Black Boys speelde het eerste oefenduel in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Op het fraaie kunstgras van IJVC was ODV Wijnjewoude de tegenstander en die bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen een fris spelend Black Boys, dat de “testmatch” met 3-0 in zijn voordeel besliste.

De “All Blacks” die met een tweetal debutanten het strijdperk betraden, zagen evenals ODV in de openingsfase de kat uit de boom, maar daarna liet Black Boys toch de eerste kansen noteren. Na een dieptepass van Josue Molina Perez trof Mladen Dubravac de lat en niet veel later bracht de doelman van ODV redding, toen Perez na een voorzet van Dubravac uithaalde, Vervolgens was een inzet van Nicky de Vries na een aanval over de rechterkant niet krachtig genoeg en kon ODV de bal nog net voor de doellijn weghalen. Pas na een kleine twintig minuten liet de ploeg uit Wijnjewoude voor het eerst zijn tanden zien, maar na een aanval over rechts was de voorzet een eenvoudige prooi voor doelman Sander de Vries. Niettemin vormde die aanval wel het eerste signaal, dat ODV beter in de wedstrijd kwam en dat resulteerde in een afstandsschot (over) en een gevaarlijke aanval, waarbij de bal maar net naast het heiligdom van De Vries verdween.
Na die aanval nam Black Boys het initiatief weer over, maar na een aanval over veel schijven, vond Dennis Niemarkt niet de juiste richting en dat laatste was ook het geval bij een daaropvolgende vrije trap. Die goede richting was er even later wel, toen Harry Terpstra na een hoekschop uithaalde en de “Equipo Negro” op 1-0 zette. Die treffer leidde een status quo in en dat werd pas in het laatste kwartier van het eerste bedrijf doorbroken. Het was Jacob Verwer, die een aanval van Black Boys beheerst afrondde en de marge verdubbelde (2-0). Die marge leek vervolgens nog verder uitgebouwd te worden. De treffer van de evenals Verwer debuterende Chris Stoelwinder kreeg wegens buitenspel echter niet de goedkeuring van de arbitrage, die niet veel later beide ploegen naar de kleedkamer dirigeerde.

Vroeg in de tweede helft had Dennis Niemarkt net te veel tijd nodig om de voorsprong alsnog uit te breiden en waar die aanval dood bloedde, gebeurde hetzelfde met het spel van beide ploegen en was balverlies eerder regel dan uitzondering. Toch zorgde Black Boys in die fase voor dreiging, maar twee voorzetten van Jacob Verwer leverden uiteindelijk geen rendement op. Bij de eerste verdween de inzet van Dennis Niemarkt net over de kruising en bij de tweede schoot Chris Stoelwinder de bal voorlangs. Na die pogingen was het woord weer aan ODV, maar de aanvalsdrift van de ploeg uit Wijnjewoude leverde niets op. Dat was even later aan de andere kant ook het geval, toen Harry Terpstra na een aanval door het centrum het doel van ODV onder vuur nam. Ook een geniepig balletje van Jacob Verwer sorteerde geen effect, terwijl niet veel later de lat bij een kopbal van Josue Molina Perez succes voor de Snekers in de weg stond. Het betekende echter slechts uitstel van executie, want even later tekende Dennis Niemarkt na een aanval over rechts en een voorzet van Nicky de Vries alsnog voor de 3-0 en dat werd ook de eindstand.

Black Boys – ODV Wijnjewoude 3-0 (2-0)
Doelpunten: 1-0 Harry Terpstra (18.), 2-0 Jacob Verwer (33.), 3-0 Dennis Niemarkt (88.)