Nabeschouwing Black Boys 1 – Nieuweschoot 1

Het advies zou kunnen zijn om de eerste helft voortaan maar over te slaan, want evenals tegen Dronrijp was de tweede veel aantrekkelijker en niet onbelangrijk, uiteindelijk op de valreep goed genoeg voor de volle buit.

De eerste helft gaf een onrustig Black Boys te zien, dat er niet in slaagde om de gasten echt op de pijnbank te leggen. Integendeel, Nieuweschoot voetbalde aan de hand van Jelmer Anema en Avinash Karia gemakkelijker dan de “All Blacks”, maar behoudens een aantal pogingen van afstand leverde dat nauwelijks hachelijke momenten op. Alleen bij een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant was het even alle hens aan dek, terwijl een foutieve pass van Harry Terpstra nog net op tijd door Kewin de Jong werd gecorrigeerd. Echt grote kansen waren dan ook dun gezaaid en dat kwam aan Sneker zijde mede, doordat te veel de lange bal werd gehanteerd. Die kwamen a. niet altijd aan en b. kregen slechts incidenteel een vervolg. Bij één daarvan omspeelde Dennis Niemarkt wel de doelman van Nieuweschoot, maar bleef een volwaardige doelpoging vervolgens achterwege. Datzelfde was later in het eerste bedrijf het geval, toen Edwin de Vries na een matig verwerkte bal mocht uithalen. De inzet van “de lange: ging voorlangs, terwijl hij even later bij een schot het geluk niet aan zijn zijde had, toen het aluminum succes in de weg stond. Dat geluk ontbrak ook, toen hij in de slotfase van de eerste helft een doorgekopte bal met het hoofd richting de Nieuweschoot-goal verzond en toen na een redelijk uitgevoerde counter een inzet van Dennis Niemarkt werd gekraakt.

Niet lang na rust leverde zo’n lange bal wel succes op. Nicky de Vries zette met een crosspass Josue Molina Perez aan het werk en die bood vervolgens met een prima voorzet Dennis Niemarkt een niet te missen kans (1-0). Die voorzet was zon beetje de laatste actie van de Spanjaard, want niet veel later moest de middenvelder zich laten vervangen. Voor hem kwam Antonino Serra binnen de lijnen en die stond een kwartier later aan de basis van de 2-0. Zijn voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal door Roelof Bleijinga teruggelegd, waarna Dennis Niemarkt eenvoudig de marge kon verdubbelen.

​Even daarvoor leidde knoeiwerk in de Black Boys-defensie overigens tot een paar hachelijke situaties, maar die bleven uiteindelijk zonder nadelige gevolgen. Die waren er dik tien minuten voor tijd echter wel, toen Nieuweschoot na een overtreding van Lars Niemarkt een vrije trap kreeg en Jelmer Anema de bal onhoudbaar in de linker bovenhoek schoot (2-1). Die aansluiting zorgde voor nieuw elan bij de bezoekers, waarna bij Black Boys alarmfase één in werking trad. Die fase zou de ploeg niet schadevrij doorstaan, want in de slotseconden van de reguliere speeltijd werd Nick ten Hoeve geen strobreed in de weg gelegd en moest vervolgens ook doelman Sander de Vries op het prachtige afstandsschot het antwoord schuldig blijven (2-2).

“Daar gaan we weer”, riepen de supporters van de “Men in Black” in koor, maar de negatieve gedachten werden al snel ingewisseld voor meer positieve, In de blessuretijd kreeg Black Boys namelijk een hoekschop en die leidde opnieuw tot een corner. Bij die herkansing kwam de bal voor de voeten van Nicky de Vries en die schoot vanaf een meter of acht de 3-2 binnen. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg niet alleen een niet meer verwachte overwinning, maar ook drie heel belangrijke punten.

Black Boys – Nieuweschoot 3-2 (0-0)
Doelpunten: 1-0 Dennis Niemarkt (50.), 2-0 Dennis Niemarkt (72.), 2-1 Jelmer Anema (79.), 2-2 Nick ten Hoeve (90.), 3-2 Nicky de Vries (90.+3)
Opstelling Black Boys: Sander de Vries, Roelof Bleijinga (74. Tolga Yilmaz), Lars Niemarkt, Kewin de Jong, Alex de Jong, Nicky de Vries, Mladen Dubravac, Harry Terpstra, Josue Molina Perez (56. Antonino Serra), Dennis Niemarkt en Edwin de Vries