Nabeschouwing Black Boys 1 – Irnsum 1

Irnsum gooide vanmiddag twee keer op dezelfde wijze een steen in de vijver en evenzo vele malen stootte Black Boys zich daaraan. Bij beide doelpunten van Oranje makelij liet Black Boys aan de linkerkant van de defensie teveel ruimte en beide keren verraste Jonathan Heeremans doelman Anne Pruiksma met een fraaie lob.

Van afstand
Dat waren ook zo;n beetje de enige kansen, die de Jirnsummers deze middag kregen in een wedstrijd, waarin Black Boys heel aardig begon. Dat begin – en overigens ook de rest van het eerste bedrijf – resulteerde echter niet echt in grote kansen. De thuisclub was vooral dreigend vanaf afstand. Zo had een streep van Josue Molina Perez richting de kruising meer verdiend, terwijl een schot van Lars Niemarkt na voorbereidend werk van Erwin de Vries net een metertje te hoog was. Hetzelfde lot was later een kopbal van diezelfde De Vries beschoren, terwijl vijf minuten voor de wisseling van speelhelft bij een vrije trap van Kewin de Jong de onderkant van de lat succes voor de ploeg van trainer Jappie Booij in de weg stond. Dat succes kwam er ook op slag van rust niet, toen Molina Perez een bal met de binnenkant van de voet naast en over de goal schoot.

Geliefde spelletje
De tweede helft was nog maar koud aan de gang, toen Irnsum dat in de eerste helft alleen dankzij een slippertje van doelman Anne Pruiksma een keer dreigend was geweest, op voorsprong kwam. Jonathan Heeremans kreeg aan de rechterzijde teveel ruimte en wist die middels een fraaie lob over Pruiksma optimaal te benutten. Die voorsprong hield in, dat de gasten nog meer hun geliefde spelletje (in de kont hangen en met diepe ballen gevaar stichten) konden spelen. Niettemin vond Black Boys een aantal malen een opening in de oranje muur, maar met name Molina Perez was een aantal malen niet gelukkig in de afronding. Dat was Erwin de Vries wel, want hij zorgde na een klein kwartier in de tweede helft in de rebound voor de verdiende gelijkmaker. Verder dan dat kwam de dominerende thuisploeg echter niet. Integendeel, in de slotfase lieten de “All Blacks” zich voor de tweede maal verrassen en die goal was nagenoeg een blauwdruk van de 0-1. Opnieuw kreeg de ploeg van trainer Farid Grine aan de rechterkant teveel ruimte en opnieuw wist Jonathan Heeremans doelman Pruiiksma met een lob te verschalken (1-2). Black Boys probeerde daarna nog wel de nederlaag af te wenden, maar het voetbal was net als in grote delen van de tweede helft in die slotfase te gehaast en de zuiverheid ontbrak om Irnsum nog in verlegenheid te brengen.

Black Boys – Irnsum 1-2 (0-0)
Doelpunten: 0-1 Jonathan Heeremans, 1-1 Erwin de Vries, 1-2 Heeremans
Opstelling Black Boys: Anne Pruiksma, Arjen Brinksma, Lars Niemarkt, Alex de Jong, Nicky de Vries, Kewin de Jong, Harry Terpstra, Josue Molina Perez, Antonino Serra, Erwin de Vries en Tolga Yilmaz (62. Marc Bosma)