Nabeschouwing Black Boys 1 – FC Harlingen 1(beker)

Black Boys maakte tegen derdeklasser Fc. Harlingen zijn status als cupfighter waar. De formatie van trainer Jappie Booij zegevierde na een 1-1 ruststand met 2-1 tegen de club uit de Friese havenstad en beleefde daarmee een uitstekende start van de bekercompetitie.

Het duel leek aanvankelijk in een korfbaluitslag te eindigen, want al in de tweede minuut kwamen de “All Blacks” op voorsprong en nog geen twee minuten later prikte Fc. Harlingen de gelijkmaker tegen de touwen. In de rest van het eerste bedrijf hielden beide ploegen elkaar echter in evenwicht en in bedwang. Black Boys kreeg na een half uur spelen nog wel een kleine mogelijkheid om opnieuw de leiding te nemen, maar ontsnapte aan de andere kant vlak voor rust, toen een inzet op de paal eindigde.

In de tweede 45 minuten was Black Boys de bovenliggende partij en dat mondde uit in een drietal mogelijkheden, waarbij bij de laatste de lat succes in de weg stond. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kon de thuisclub dat succes echter alsnog bijschrijven, toen de Zwartjes gestuntel in de Harlingen-defensie resoluut wisten af te straffen. De gasten probeerden daarna nog wel de gelijkmaker te forceren, maar de Black Boys-defensie gaf geen krimp en trok de voorsprong relatief eenvoudig over de streep.