Nabeschouwing Black Boys 1 – Dronrijp 1

De lucht kleurde grijs en grauw, maar voor Black Boys brak na een aantal mindere weken toch de zon door. Dat gebeurde na een wedstrijd met twee gezichten. die de vergelijking met dag en nacht moeiteloos kon doorstaan. Voor rust was het spel zo donker als het grootste deel van het Black Boys-tenue, maar na rust en na een aantal omzettingen zo helder als die befaamde witte V op de borst. Met dat heldere voetbal werd uiteindelijk een 0-1 achterstand ongedaan gemaakt en dankzij treffers van Nicky de Vries en Josue Molina Perez omgezet in een 2-1 overwinning.

Black Boys met de comeback-kids Ferry Loolofs en Edwin de Vries resp. langs en binnen de lijnen, begon de wedstrijd overigens in een sterk gewijzigde opstelling, maar al redelijk gauw bleek, dat dit experiment niet de juiste oplossing was. Hoewel de “All Blacks” in de openingsfase via gelegenheidsspits :Lars Niemarkt een dot van een kans kregen, oogde Black Boys onrustig en onzeker. Dat bleek o.a. toen Dronrijp na knoeiwerk aan het linker verdedigingsblok van Black Boys een schietkans kreeg en even later toen “libero” Nicky de Vries de bal onder zijn voet door liet glippen en doelman Sander de Vries ternauwernood redding kon brengen. Dat moment werd gevolgd door een al even hachelijke situatie, waarbij een voorzet van Dronrijp door Antonino Serra net voldoende werd getoucheerd om erger te voorkomen. Dat erger was echter even later een feit, toen Rick Geilenkirchen van een meter op veertig uithaalde en met een streep doelman Sander de Vries geen enkele kans bood (0-1).

Het spel van de Zwartjes werd vervolgens nog onrustiger en dat had ook zo maar verkeerd kunnen aflopen. Eerst zorgde Alex de Jong met een slimme overtreding voor een vroegtijdig einde van een counter van Dronrijp en even later bracht doelman Sander de Vries na balverlies van Harry Terpstra opnieuw redding. Diezelfde doelman fungeerde vervolgens vlak voor rust opnieuw als reddende engel, toen een speler van Dronrijp bij Kewin de Jong wegdraaide en met een prima steekpass een medespeler in stelling bracht.

Na een aantal omzettingen kwam Black Boys als herboren uit de kleedkamer en al redelijk snel leek dat succes te hebben. Dennis Niemarkt had echter na een voorzet van Nicky de Vries en een prima passje van Erwin de Vries net teveel tijd nodig. Even later kopte Josue Molina Perez de bal terug voor de goal en leek het geluk Black Boys toe te lachen, toen de bal door een verdediger van Dronrijp met de hand werd beroerd. De voortreffelijk leidende arbiter liet echter het fluitsignaal achterwege, terwijl hij even later wel – en terecht – floot, toen een pass van Molina Perez net te laat werd verzonden en Dennis Niemarkt buitenspel stond. Nadat vervolgens bij één van de spaarzame uitvallen van de gasten doelman Sander de Vries bij een kopbal opnieuw op de juiste plaats stond, stierf een actie van Alex de Jong in schoonheid en belandde een inzet van de in de tweede helft naar het front gedirigeerde Nicky de Vries op de paal. Ook een hachelijk moment, dat daarop volgde, leverde de “Men in Black” geen loon op en datzelfde was het geval, toen Edwin de Vries na een voorzet van Mladen Dubravac een volley losliet. Edwin de Vries stond vervolgens aan de basis van de volgende aanval van de “Equipo Negro”, die werd besloten met een geweldig schot van Josue Molina Perez en een al even geweldige redding van de doelman van Dronrijp. Daarmee leek het opnieuw een middag van net niet te worden, maar in de 71ste minuut kwam daarin verandering, toen. Nicky de Vries na een voorzet van Edwin de Vries en een doorkopbal van Josue Molina Perez de meer dan verdiende gelijkmaker binnen. schoot.

Die gelijke stand had overigens korte tijd later al weer tot het verleden kunnen behoren, want na knullig balverlies kreeg Dronrijp een levensgrote kans. Na een voorzet vanaf de linkerkant verdween de bal bij de tweede paal tot opluchting van alles en iedereen met zwart bloed in de aderen naast de Black Boys-goal en niet veel later voorkwam doelman Sander de Vries met een geweldige redding, dat een bal richting de kruising tot doelpunt werd gepromoveerd. De goalie van Black Boys was een paar minuten later opnieuw alert, toen de zwarte defensie door een diepe bal werd verrast. De thuisclub beperkte zich in die fase tot counters, maar de ruimte werd een aantal malen zeer matig benut. Zo werd een goede mogelijkheid terecht afgevlagd voor buitenspel, terwijl een inzet van Dennis Niemarkt na voorbereidend werk van Josue Molina Perez te ruim bemeten was. Daarmee leek het op een puntendeling af te stevenen, maar vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg de wedstrijd vanuit Black Boys-oogpunt toch een aangename koers. Alex de Jong liet binnen de zestien een schot los, dat door de doelman van Dronrijp naar de zijkant werd getikt, waar uitblinker Josue Molina Perez de bal in één keer op de slof nam en daarmee de 2-1 tegen de touwen joeg.

Na die treffer herhaalde zich het scenario van na de gelijkmaker, want in de daaropvolgende minuten was Dronrijp een aantal malen dicht bij de gelijkmaker. Bij de eerste situatie wist Black Boys die met veel kunst-en vliegwerk te voorkomen en even later toen een verdediger kinderlijk eenvoudig uitgekapt, was doelman Sander de Vries eigenlijk al geslagen. De sterk spelende Black Boys-goalie kon echter opgelucht ademhalen, want de inzet van de groen-witten verdween rakelings over zijn doel. Daarmee ontsnapte Black Boys, dat vervolgens aan alle onzekerheid een einde had kunnen maken, maar nadat Dennis Niemarkt de bal veroverde, werd een inzet van Molina Perez nog net geblokt. Dat kon de zwarte vreugde echter niet meer drukken, want seconden later was de tweede seizoenszege een feit.

Black Boys – Dronrijp 2-1 (0-1)
Doelpunten: 0-1 Rick Geilenkirchen (21.), 1-1 Nicky de Vries (71.) 2-1 Josue Molina Perez (84.)
​Opstelling Black Boys: Sander de Vries, Antonino Serra (72. Roelof Bleijinga), Kewin de Jong, Nicky de Vries, Alex de Jong, Mladen Dybravac, Harry Terpstra, Josue Molina Perez, Dennis Niemarkt, Edwin de Vries en Lars Niemarkt