Nabeschouwing Akkrum 1 – Black Boys 1

Black Boys speelde vanmiddag tegen de nummer twee van de ranglijst een prima pot, maar vergat zichzelf daarvoor te belonen. Na negentig minuten en een beetje ging de zege naar Akkrum (1-0) en die ploeg was daarmee zonder twijfel de meest gelukkige van de twee.

​Van die twee begon Black Boys beter aan het duel dan Akkrum en dat resulteerde in een licht veldoverwicht. Dat ovewicht leverde ook een paar kleine kansjes op, maar de “All Blacks” wisten daar geen rendement uit te destilleren. De thuisclub kreeg vervolgens de eerste echte mogelijkheid, maar het schot uit de tweede lijn had niet de juiste richting. Even later was het Black Boys dat via Alex de Jong voor dreiging zorgde. Zijn inzet werd echter geblokt en de daaropvolgende hoekschop leverde niks op. Vervolgens leek een foutje achterin voor Black Boys fatale gevolgen te hebben, maar de voorzet was net te scherp om de Boys-defensie echt problemen te bezorgen. Die problemen bleven vervolgens aan de andere kant ook uit, toen de Akkrum-verdediging op zijn beurt in de fout ging en Dennis Niemarkt alleen op de keeper afging. Zijn inzet miste echter gif en dat ontbrak vervolgens ook bij een poging van Erwin de Vries. Die pogingen waren echter wel een bevestiging van het beeld, dat Black Boys geenszins voor de nummer twee van de ranglijst onderdeed en minstens gelijkwaardig was.

Dat neemt niet weg, dat ook de thuisclub een paar mogelijkheden kon bijschrijven, maar ook aan de zijde van Akkrum was het gif van niet al te beste kwalitei. Zo verdween een poging ruim over de door Sander de Vries beschermde vesting, terwijl even later een aanval van de thuisclub over de rechterkant niet aan de afrondende fase toekwam. Die fase leek vervolgens wel in werking te treden bij een vrije trap van de gastheren, toen Lars Niemarkt onder de bal doorging, maar ook deze keer bleef averij voor de Zwartjes uit. Schade bleef vervolgens ook aan de andere kant achterwege, toen Nicky de Vries net niet bij de bal kon. Die actie was behoudens een geblokt schot van Akkrum ook zo;n beetje het laatste vermeldenswaardige van een eerste helft, waarin Black Boys dus goed meedeed en die zich voornamelijk op de helft van de thuisclub afspeelde.

Niet lang na de hervatting kende Black Boys een schrikmoment, toen de bal niet goed werd uitverdedigd en doelman Sander de Vries aan de bak moest om een achterstand te voorkomen. Zijn collega aan de andere kant had vervolgens de nodige problemen met een afstandsschot van Erwin de Vries, terwijl hij bij de volgende aanval van Black Boys werkloos bleef, omdat Dennis Niemarkt net niet kon afdrukken. Ondanks die plaagstoten lag het initiatief in deze fase bij de thuisclub en voetbalde Akkrum iets gemakkelijker. Dat veranderde echter, toen Josue Molina Perez voor Mladen Dubravac binnen de lijnen kwam en hij bij zijn eerste actie met een fraaie voorzet Erwin de Vries in stelling bracht. Black Boys voerde vanaf dat moment de boventoon en het wachten was op de openingstreffer.

Die viel echter niet en zoals het in die situaties zo vaak gaat, viel ie wel aan de andere kant, al kwam die treffer van Akkrum niet zonder een luchtje van buitenspel tot stand. Die tik kwam echter hard aan bij de “Men in Black” en Black Boys was even de weg kwijt. Dat bood de thuisclub de mogelijkheid om het initiatief naar zich toe te trekken, maar na een paar minuten herstelde Black Boys het evenwicht weer enigszins en verscheen de “Equipo Negro” ook weer in de buurt van de zestien van Akkrum. Dat buurten leverde ondanks mogelijkheden voor Erwin de Vries (2x) en Deniis Niemarkt echter niets op, terwijl aan de andere kant eerst Jordy Albada de angel uit een Akkrum-aanval moest halen en vervolgens doelman Sander de Vries na een slippertje achterin bij drie achtereenvolgende inzetten van de thuisclub fier overeind bleef. Wat ook overeind bleef, was de 1-0 stand, want daarin kwam geen verandering meer en daarmee was Akkrum deze middag toch echt de meest gelukkige van de twee.