Moord opgelost

De moord in Vegelinsoord waarover begin september op deze website werd bericht, was inmiddels verworden tot een cold case en voor detectivebureau Pengel aanleiding af te reizen naar het Schuttersveld aan de Thomas Zandstrastraat te S. Daar troffen de voormalige verdachten van Black Boys 3 deze morgen koploper Heerenveen 3 en dat was een mooie gelegenheid te onderzoeken, of de kwalitatieve verbetering sinds Vegelingsoord inderdaad was ingetreden of dat de prestaties noopten om het dossier te heropenen en voornoemd sportcomplex tot plaats delict aan te wijzen.

Helaas arriveerde de lokale Sherlock Holmes iets te laat, maar bij aankomst werd door diverse getuigen à decharge meteen gemeld, dat de mannen van speler-coach Marc Bosma door treffers van Ralph Kedde en Ibrahim Aissa reeds met 2-0 voor stonden. Dat was hoopgevend en in het vervolg van de eerste vijfenveertig minuten werd die hoop niet beschaamd. De thuisclub combineerde prima en wist tot aan de thee, die o.a. door de deze week vrijgesproken mugje naar de kleedkamer werd gebracht, nog een aantal prima aanvallen op de mat te leggen. Die aanvallen leiden echter niet tot succes, omdat het vizier van o.a. speler-coach Bosma nog enigszins beslagen was. Zo bracht hij bij één van die pogingen de bal in een baan rond de aarde en miste hij naar verluidt het internationaal ruimtestation ISS maar op een haar na. Niettemin was het spel van Black Boys in ieder geval hartverwarmend en dat was toch wel een welkome bijkomstigheid bij een gevoelstemperatuur, die voor het eerst dit najaar noopte om het Jaeger-ondergoed uit de mottenballen te halen.

​Die gevoelstemperatuur zorgde er in ieder geval ook voor, dat een aantal “All Blacks” in de pauze de voorkeur gaf aan een plaatsje bij het uiteinde van de Nefit-Ketel Iets wat een niet nader te noemen speler, die een neusje schijnt te hebben voor het moment waarop het tijd is de pitch te verlaten, in de eerste helft al na vijfentwintig minuten deed.

In ieder geval kwamen die wissels het spelniveau aan Sneker zijde niet ten goede en toen ook de “playing captain” vanwege een blessure werd getransformeerd tot “non-playing captain” zakte het niveau nog een tikkeltje verder. Dat bood de koploper uit het dorp van de fopchinezen nadat Black Boys eerst via een prachtige actie nog op 3-0 was gekomen, de gelegenheid terug te keren in de eigenlijk al gelopen wedstrijd. Die terugkeer leverde in de slotfase van de wedstrijd nog twee treffers op, waarbij doelman Marcel Laagland – dankzij textielstra.nl en kledingsponsor “autoservice Aissa & de Vries” zo;n beetje de best geklede keeper van het noordelijk halfrond – beide keren volstrekt kansloos was. Verder lieten de “Men in Black” het kort na het middaguur echter niet komen en dat betekende al weer de derde overwinning op rij.

Naar aanleiding daarvan constateert het detectivebureau dan ook, dat:
a. de kwalitatieve verbetering na het desastreuze begin van de competitie bij Black Boys 3 inderdaad zijn intrede heeft gedaan, en
b..het dossier nu definitief kan worden gesloten, aangezien de moord van begin september opgelost schijnt te zijn..