Jaaroverzicht Black Boys

Na het jaar, waarin Black Boys het 90-jarig jubileum op grootse wijze vierde en het eerste elftal naar de vierde klasse promoveerde, was ook het 91ste levensjaar gevuld met een aantal memorabele momenten. Hieronder staan in chronologische volgorde de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen twaalf maanden.

21 mei – Black Boys komt in een extra serie wedstrijden, noodzakelijk nadat drie ploegen in de competitie in punten gelijk op de tweede plaats eindigden, na een gelijkspel tegen Warga niet voorbij Sc. Franeker en wordt daarmee veroordeeld tot het spelen van nacompetitie tegen F.F.S.

31 mei – Black Boys, dat eerder in een beslissende reeks een doelpunt tekort kwam, loopt nu ook in de nacompetitie promotie mis en blijft vierdeklasser. Een 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen F.F.S. is niet toereikend om de nederlaag van een week eerder weg te poetsen.

9 juni – Black Boys verklaart zich bereid de gemeente en het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) te ondersteunen bij het aanbieden van sportfaciliteiten voor de (toekomstige) bewoners van het op het voormalig Black Boys-terrein te vestigen asielzoekerscentrum.

10 juni – Black Boys organiseert voor de tweede keer en deze keer met de medewerking van voormalig profvoetballer Arjen Postma een succesvolle voetbalclinic voor de jeugd en de verwachting is, dat de jeugdafdeling van de Zwartjes volgend seizoen met één of meerdere teams uitgebreid zal worden.

21 juni – De Sneker voetbalwereld rouwt om Eva de Wilde, dochter van Black Boys-icoon Jacky de Wilde, oud-speelster van W.Z.S., voormalig atlete en zeilster, die op 55-jarige leeftijd overlijdt. Eva was een zeer positief mens en Black Boys verliest met haar een groot supporter.

10 juli – Black Boys stelt Gerlof Sloterdijk aan als trainer van de B-selectie en benoemt verder Rogier Otte, Marc Bosma en Michael van Dijk tot trainers van het derde elftal c.q. tot hoofdtrainer van de jeugdafdeling.

18 augustus – Black Boys deelt mee dat de club dit jaar met de Grote Clubactie de Kitty Foundation financieel ondersteunt om zo behandeling.van de ernstig zieke moeder van twee van haar jeugdleden mede mogelijk te maken.

1 oktober – Black Boys lanceert zijn nieuwe website, Op de site die een behoorlijke metamorfose heeft ondergaan, wordt met behulp van de allernieuwste technieken alle informatie over de v.v. Black Boys op een overzichtelijke wijze weergegeven.

12 oktober – Kitty van den Brink, moeder van twee jeugdleden van Black Boys, overlijdt op 30-jarige leeftijd. De Grote Clubactie, die bij de Zwartjes in het teken stond van de Kitty Foundation en de financiering van haar behandeling (zie hiervoor), heeft helaas niet meer mogen baten. Een week na haar overlijden wordt Kitty op indrukwekkende wijze door de jeugdafdeling van Black Boys herdacht.

6 november – Black Boys maakt bekend, dat trainer Jappie Booij aan het einde van het seizoen een punt achter zijn trainersloopbaan zet en van zijn rust gaat genieten. De 65-jarige oefenmeester van Black Boys, die eerder Bakhuizen, IJVC, Waterpoort Boys en Oudega trainde, is dan twintig jaar in een technische functie werkzaam geweest.

5 december – Twee jaar na de wedergeboorte van de jeugdafdeling schrijft Black Boys de eerste kampioen in de annalen bij. Nadat de E1 een week eerder in de najaarsreeks in een zinderende wedstrijd de enig overgebleven concurrent TOP ’63 met 3-2 had verslagen, wordt de titel in en tegen Workum defintief veilig gesteld.

13 December – De Winterafsluiting 2015 van Black Boys, waarbij alle afdelingen, waaronder de G-voetballers en de pupillen, zich rondom de competitiewedstrijd Black Boys-Old Forward op sportpark Het Schuttersveld presenteren, trekt veel publiek en is mede door het prachtige weer een doorslaand succes.

29 december – Het traditionele Opa de Vries Zaalvoetbal Toernooi van Black Boys, dat voor de tweede opeenvolgende keer in de Sneker Sporthal plaats vindt, was opnieuw in no-time “uitverkocht” en het toernooi waarbij vanwege de grote belangstelling nog twee ploegen werden toegevoegd, blijkt in de nieuwe opzet andermaal een enorme magneet en zeer succesvol.