IJVC F4 – Black Boys F1

Na een verloren wedstrijd tegen Woudsent ( 1-6 ), pakken de kleine Black Boys helden vandaag de draad weer op. ditmaal tegen IJVC F4, op het veld waar een poos geleden nog werd verloren van hetzelfde IJVC, F2. De kleine B-Boys moesten al vroeg uit de veren, 08.00 uur verzamelen bij het thuis honk. Het was wederom een mooie zonnige dag, en we gaan met frisse moed richting ijlst. Een kleine verandering in de opstelling van vandaag is, dat Jayden Vlegels de hele wedstrijd in het doel zou staan. De eerste paar minuten lijken de twee teams aan elkaar gewaagd, maar daar kwam al snel verandering in, want de openingstreffer viel voor Giovanni, een mooie pass vanuit de achterhoek, en BAM! Zo in de linker hoek!……1-0….. de minuten tikken door, en ook Nick kreeg de bal goed aangespeeld, hij kreeg de bal voor het juiste been, en lopte de bal met een boogje over de keeper….YES!!….2-0….Lekker… En gelukkig daar was het fluit signaal voor de rust. Jayden Vlegels had als keeper niet veel te doen gehad, en daarom werd er besloten om toch van keep te wisselen. Na een flinke beker limonade en Danny van Delden in het doel, de tweede helft. Deze helft begon nog mooier dan de eerste. Djaro zocht de ruimte op en kreeg de bal goed aangespeeld door Mauro en kon door een paar mooie schijn bewegingen naar het doel van IJVC, maar helaas gleed hij rechts voor het doel uit. Gelukkig stond daar achter hem Nick die zijn kans weer zag en het netjes af maakte…..3-0! De kleine B-Boys wisten elkaar goed te vinden, of in het geval van Selena B-Boy girl, want ook zei vond de ruimte en kreeg de bal goed aangespeeld door Jayden van Delden, en zette het dan ook op een lopen, achterna gezeten door een verdediger……..ja……ja……..ja……. .en daar het schot!…….jammer! net naast. Keeper van IJVC gooit in, maar de bal komt al gauw voor de voeten van Jayden Vlegels. Ook Jayden wist de verdedigers van IJVC te passeren, en knalde de bal zo in het doel……4-0!….en daar bleef het niet bij, want Giovanni wist vanuit de rechter hoek de bal met een flinke poeier in het doel te krijgen……5-0!……er waren nog ruim 10 minuten te spelen, en een nieuwe kans werd gecreëerd. Ditmaal kon Djaro de ietwat slaperige Justin bereiken, door tussen de verdedigers heen te schieten. Justin nam de bal rustig en beheerst aan, draait goed weg……en!…..scooooooored!……..Hahaaaaaa!!….de 6-0 is een feit!….prachtig! na 2 minuten klonk het eind signaal, en de Kleine Helden hebben terecht gewonnen.

Op naar de volgende overwinning!

Groet,

Robert Vlegels (vader van Giovanni en Jayden)

En het hele F-Team.