Hamilton Bright kiest G-voetbal afdeling VV Black Boys als goed doel

SNEEK – Twee maal per jaar organiseert Hamilton Bright een retailmarkt in hun pand aan de Wagenmakersstraat te Sneek. Voor de eerstvolgende editie heeft het bedrijf de G-voetbal afdeling van VV Black Boys als goed doel uitgekozen.

Tijdens de retailmarkt is het voor medewerkers van Hamilton Bright mogelijk om bij verschillende kramen producten aan te schaffen. Deze producten zijn eerder gebruikt voor het vastleggen van foto’s om zo schapinrichtingen te kunnen maken. Dit gebeurt bij Hamilton Bright Trade Marketing.

Te denken valt aan verschillende drogisterijartikelen en houdbare producten uit de supermarkt. De volledige opbrengst van deze verkochte producten zal gedoneerd worden aan de G-voetbal afdeling van VV Black Boys te Sneek.

In november 2014 is VV  Black Boys gestart met het aanbieden van G-voetbal voor senioren. Nu, zo’n drie jaar later, kan geconcludeerd worden dat dit een groot succes is. De afdeling G-voetbal van Black Boys telt inmiddels ruim 25 deelnemers, die door 8 vrijwilligers worden begeleid.

“VV Black Boys wil aan het ‘voetballeven’ van deze deelnemers een extra dimensie toevoegen. Wij willen ze namelijk niet alleen het gevoel geven dat zij als volwaardig lid worden aangemerkt, maar willen deze groep op alle onderdelen dezelfde behandeling geven als onze leden zonder beperking. Ter illustratie: de groep traint net als onze andere selecties onder (bege)leiding van een gediplomeerde trainer en de deelnemers worden net als alle andere leden uitgenodigd voor verenigingsactiviteiten, zoals de algemene ledenvergadering en festiviteiten. Daarnaast betalen de deelnemers, net als alle andere leden, een contributiebedrag.” Aldus Tim Pas, bestuurslid G-voetbal VV Black Boys.

Dankzij sponsoren hebben wij de deelnemers van het G-voetbalteam van trainingspakken kunnen voorzien, maar voor deelname aan wedstrijden in de regio moeten meer zaken geregeld worden. Daarbij moet gedacht worden aan:

• wedstrijdtenues en trainingskleding voor de G-voetballers;
  • materialen zoals bijv. ballen, voetbaltassen e.d. voor de G-voetballers;
  • kleding voor de begeleiders van de G-voetballers;
  • bij competitievoetbal het vervoer naar uitwedstrijden, omdat de deelnemers niet zoals bij onze overige teams, zelf voor het vervoer kunnen zorgdragen;

Naast die wedstrijd- en training-gerelateerde zaken willen we verder graag met en voor deze groep deelnemers en net als voor alle andere elftallen ook een teamuitje, zoals bijv. een bezoek aan een wedstrijd in de eredivisie o.i.d. willen organiseren.

De kosten van deze zaken – en dan hebben we het nog niet eens over zaken als veldhuur, nutsvoorzieningen e.d. – overstijgen het contributiebedrag helaas ver. De deelnemers beschikken bovendien vaak niet over voldoende financiële middelen om deze kosten voor eigen rekening te nemen.  Dat Hamilton Bright op deze manier een steentje bij kan/wil dragen is dus in één woord; FANTASTISCH!