G-voetballers Black Boys naar Special Olympics

Komende zaterdag (29 oktober) doen de G-voetballers van Black Boys op sportpark De Greiden aan de Dominee Kingweg 3 in Heerenveen mee aan de Special Olympics. Dit evenement bestaat uit diverse onderdelen, waaronder voetbal.

De Special Olympics zijn ontstaan op initiatief van Eunice Kennedy Schrijver, de zus van de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy, en zijn inmiddels uitgegroeid tot de grootste sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Special Olympics Nederland maakt deel uit van die organisatie en zet zich in om door middel van sportevenementen het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren

Het G-team van Black Boys is bij de Special Olympics ingedeeld in een poule met Asser Boys, Heerenveense Boys, HS ’88 (Sappemeer) en SJS (Stadskanaal). De wedstrijden duren twintig minuten en de eerste wedstrijd van Black Boys begint om 10.55 uur. Daarin is HS ’88 de tegenstander. Vervolgens neemt Black Boys het om 12.35 uur op tegen Asser Boys, waarna de “All Blacks: om 13.55 uur aantreden tegen SJS. De laatste wedstrijd tegen Heerenveense Boys vindt om 14.45 uur plaats. Om 15.30 volgt dan de prijsuitreiking in de kantine van v.v. Nieuweschoot.

Bij die prijsuitreiking wordt ook de beste penaltynemer gehuldigd, want tijdens de Special Olympics mogen de deelnemers ook hun vaardigheden in het nemen van strafschoppen tonen. Die strafschoppen worden tussen 10.30 uur en 15.00 uur en uiteraard tussen de wedstrijden door genomen.