Foto’s en verslag Opa de Vries Toernooi 2019

De oliebollen zijn weer achter de kiezen, velen van ons hebben de vakantie erop zitten en ook het Opa de Vries Toernooi ligt alweer achter ons. Zo in de eerste week van het nieuwe jaar is het een mooi moment om terug te kijken op die zaterdag de 28e van december in het vorige jaar. De foto’s in het verslag komen van jannablomfotografie.com. 

Omdat Opa de Vries zelf niet kon aftrappen of de bal een flinke zwaai kon geven met zijn wandelstok, moest er iets anders bedacht worden. De jongsten van het nageslacht van Opa werden opgetrommeld en in klassieke Black Boys shirts gehesen. De achterkleinkinderen van Opa speelden onder begeleiding van vice voorzitter Wiepie de Vries een schitterende oefenpot. 

Nadat de kinderen het toernooi in beweging hadden geholpen was het tijd voor de 11 teams die vanuit de meest tropische oorden naar de Sneker sporthal waren gekomen. De teams gingen los in een poule van 5 en een poule van 6 teams gevolgd door een aantal kruisfinales. Op deze manier speelde elk team minimaal 6 wedstrijden van 14 minuten.

Een van de deelnemende teams afkomstig uit Scharnegoutum, net onder de rook van het mooie Sneek. De mannen die onder de naam ‘FC Krat Pils’ speelde hadden een pittige middag en kwamen niet aan winnen toe. Gelukkig bleven de mannen van Dennis Ypma positief en dronken zij hun welverdiende biertjes na het toernooi om de 3 gemaakte goals te vieren!

Het team dat ook een beste reis gemaakt had, was van SSS ’68 (opgericht in 1970) uit Marsum. De blauwen uit het dorp van Piter Wilkens behaalden hun overwinningen tegen de Scharnegoutummers van Krat Pils en eindigde daardoor op een 10e plaats.

SSS ’68 en FC Krat Pils speelde na de poule fase in een kleine poule met FC Bollocks. De Snekers wonnen de kleine poule en bemachtigden daarmee de 9e plaats. Voor de mannen van Rick Boersma een lekker gevoel om ‘the best of the worst’ te zijn.

Het team dat in de meest spectaculaire outfit van de dag de overdekte velden betrad was het team van FC Noatie. De mannen die in hun studententijd het schitterende Black Boys tenue verdedigden kwamen in het tricot van Groen Geel uit Groningen de overdekte velden op. Na een poule met wisselende resultaten werd er in de kruisfinales geen winst geboekt. Zo konden de mannen het toernooi als 8e afsluiten.

De mannen die in de kruisfinales nog wel één maal wisten te winnen waren de Young Boys. Deze mannen waren vanuit Sint Nicolaasga gekomen om het Kerstdiner wat sneller te laten verteren. Fanatiek in de zaal en in ’t Singeltje!

Waar eerder al duidelijk werd dat mensen van ver komen komen we bij het volgende team: Team AZC. Uiteraard tegenwoordig woonachtig in Sneek en meer dan welkom. Het team dat bestond uit technisch zeer vaardige spelers die lieten zien een zeer aardig balletje te kunnen trappen. In de laatste wedstrijd net niet genoeg over om nog een prijs mee naar café ’t Singeltje te nemen.

Het team dat dit wel deed was FC Poar Neem’n. Het team met onder andere onze voorzitter en ook de hoofdtrainer pakten het kleinste prijsje van 10 munten. Van deze prijs konden ze letterlijk een ‘Poar Neem’n’, en dit werd ook triomfantelijk gedaan!

Poulewinnaar in poule A was de ‘KBI Sletjes’ van onze sponsor Kedde bouw&infra. De mannen van onder andere keeper Sander de Vries en Tolga Yilmaz was ongeslagen in de poulefase. In de kruisfinales was de roep naar rust en een pilsje erg groot en er werd niet meer gewonnen. De mannen mogen toch trots zijn op hun 4e plaats.

De 3e plek, goed voor het podium, werd behaald door de Buuk Boys. De ploeg onder aanvoering van Ewoud Postmus is al jaren niet meer weg te denken van het toernooi. Toch waren ze er bijna niet bij geweest, maar gelukkig volgde er een last minute aanmelding van de mannen in het tenue van zusterclub Sneek Wit Zwart. De tevredenheid met de 3e plaats was erg groot, vooral omdat dit volgde na een 8-2 overwinning in de beslissende wedstrijd.

De finale was een bijzondere. Dit jaar hadden we 2 aanmeldingen ontvangen uit Heeg. Vanuit het 2e elftal was een aanmelding onder de naam ‘Smeerteam’ en vanuit het 1e elftal van de Hegemers was ‘Lizze jir nog bâllen’ ingeschreven. De mannen van Lizze jir nog bâllen waren vanwege hun status binnen eigen vereniging en de winst in poule B torenhoog favoriet voor de grote finale. Zoals dit wel vaker gaat, volgde er een grote verrassing. Onder het oog van Heeg clubicoon Herman van der Pol wonnen de mannen van Smeerteam de finale en de bijbehorende 50 munten. Omdat er in totaal 90 munten zijn gewonnen door ploegen uit Heeg vermoeden wij dat het zondag 29 december een erg stille dag is geweest in het watersportdorp.

Wij beseffen ons heel goed dat de vele wedstrijden die op zo’n dag gespeeld worden niet kunnen plaatsvinden zonder arbitrage. Via deze weg een speciaal bedank richting Arjen Nauta en Tommy Postma die de hele dag geweldig gefloten hebben.

Alle foto’s zijn te vinden via onderstaande link: 

http://www.vvblackboys.nl/portfolio/opa-de-vries-toernooi-2019/