Eerste versterking 2018/2019

Vandaag mogen we dan eindelijk de eerste versterking voor het seizoen 2018/2019 bekend maken. Na uitvoerige gesprekken met de Technische Commissie mogen wij bekend maken dat, de vandaag jarige, Sandor van der Heide ons eerste elftal voor de duur van 1 seizoen komt versterken!

Sandor is met zijn 40 jaar een routinier en voor de buitenwereld misschien een oude speler voor een eerste elftal. De TC ziet ondanks dat een enorme versterking in Sandor met zijn ruime ervaring in het betaalde voetbal. Met zijn ervaring en spelinzicht zou hij een enorme versterking zijn op ons middenveld.

Voor hij heeft bekend gemaakt bij VV Black Boys te gaan voetballen, heeft Sandor jaren voor SC Cambuur en stadsgenoot ONS Sneek gespeeld. In een lager elftal spelen bij de Oranje stadsgenoot zat er niet in voor hem, omdat Sandor sinds januari 2017 assistent is van Henk de Jong bij de Graafschap. Zij spelen hun wedstrijden op vrijdagavond waardoor wedstrijden op zaterdagochtend lastig te combineren zijn.

Van der Heide geeft zelf het volgende aan over zijn stap: ‘na mijn periode bij ONS Sneek ben ik gestopt met voetballen en heb ik mij volledig gericht op mijn trainerscarrière. Toch miste ik het voetballen nog vaak. Na een gesprek met trainer Richard Venema is het balletje gaan rollen. Ik heb zin in het komende jaar. De 4e klasse is een mooi instapniveau na 4 jaar geen competitievoetbal te hebben gespeeld.’

Bij VV Black Boys gaat Sandor van der Heide trainen op de woensdagavond, de vrijdagtraining moet hij door zijn werkzaamheden bij de Graafschap laten schieten.

We wensen Sandor van der Heide een plezierig en succesvol jaar toe bij onze mooie vereniging!