Ed Laagland blijft aan als hoofdtrainer

Onlangs zijn vv Black Boys en trainer Ed Laagland (Sneek) overeengekomen dat laatstgenoemde het komende seizoen 2017-2018 leiding blijft geven aan de technische staf, mits vv Black Boys 1 zich handhaaft in de 4e klasse van het zondagvoetbal.

De 47-jarige Ed Laagland, met ruime ervaring in het voetbal en in bezit van UEFA B, gaat de A-selectie trainen en coachen met ondersteuning van Richard Venema, die momenteel met succes het 2e elftal traint.

Bij monde van voorzitter Jan Broersma laat de club weten meer dan content te zijn met de aanstelling van deze innovatieve trainer die ook staat voor duidelijkheid en transparantie. “Dat er vrij vlot na de interim/ondersteunende periode al sprake was van een positieve ‘vibe’ bij diverse geledingen van de club, was overduidelijk”. “We denken met de aanstelling van Ed een duidelijk signaal te hebben afgegeven naar spelers die zich verder willen ontwikkelen en verwachten de komende periode rustig door te kunnen bouwen aan een sportief stevig fundament.”

“We timmeren de laatste tijd flink aan de weg; een ‘nieuwe’ trainer, een nieuwe hoofdsponsor, een G-afdeling die terecht de sponsoring krijgt die ze verdienen, een almaar groeiende jeugdafdeling, uitbreiding in de zaalvoetbalafdeling, en last but not least een sterk verjongd en ambitieus (hoofd-)bestuur. Het is momenteel een voorrecht om deel te mogen uitmaken van deze unieke vereniging die in alle geledingen volop in beweging is!” Aldus Jan Broersma.

Het bestuur van vv Black Boys verwacht spoedig bekend te kunnen maken welke namen nog meer toegevoegd zullen gaan worden aan de technische staf.

Ed laaglandRichard Venema